Burkinafaso uzbrukumā turku restorānam nogalināti 18 cilvēki • IR.lv

Burkinafaso uzbrukumā turku restorānam nogalināti 18 cilvēki

19
Pēc teroristu uzbrukuma turku restorānam Burkinafaso galvaspilsētā. Foto: Reuters/LETA

Specvienība visus uzbrucējus nogalinājusi

Burkinafaso galvaspilsētā Vagadugu svētdienas vakarā noticis, domājams, džihādistu sarīkots uzbrukums turku restorānam, kurā nogalināti 18 cilvēki un vēl astoņi ievainoti, paziņojusi valdība.

Pēc aculiecinieku stāstītā, pie restorāna “Aziz Istanbul” piebraukuši trīs bruņoti vīrieši, kuri atklājuši uguni uz apmeklētājiem, kas sēdējuši pie galdiņiem restorāna ārpusē. Pēc tam viņi iegājuši restorānā un turpinājuši šaut abos restorāna stāvos. Ieradusies specvienība, kas visus uzbrucējus nogalinājusi, vēsta LETA/AFP.

Amatpersonas paziņojušas, ka nogalināti vairāku valstu pilsoņi, taču konkrētu informāciju par upuru valstspiederību nav sniegušas. Pēc neoficiālas informācijas, starp nogalinātajiem ir viens Francijas un viens Turcijas pilsonis.

Aģentūras AP reportieris ziņoja, ka pat vairākas stundas pēc uzbrukuma apkārtnē varēja dzirdēt spēcīgu apšaudi.

Ar automašīnu ieradušies trīs bruņoti vīrieši, kuri pie restorāna atklāja uguni uz apmeklētājiem, pavēstīja aculiecinieki. Par uzbrukumu neviens grupējums atbildību nav uzņēmies.

Burkinafaso pēdējos gados piedzīvojusi uzbrukumu vilni. 2016.gadā džihādisti uzbrukumā viesnīcai un restorānam Vagadugu nogalināja 30 cilvēkus, arī ārvalstu tūristus.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu