Vilnītis nepieņems uzaicinājumu vadīt Reģionu apvienību • IR.lv

Vilnītis nepieņems uzaicinājumu vadīt Reģionu apvienību

23
Jānis Vilnītis. Foto: Ieva Makare, LETA

Vilnītis vēl cer uz Bondara atgriešanos partijas vadībā

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) valdes loceklis, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis nepieņems LRA Pārstāvju sapulces aicinājumu viņam uzņemties LRA valdes priekšsēdētāja amatu, LETA sacīja Vilnītis, atzīstot, ka vēl cer uz Mārtiņa Bondara atgriešanos partijas vadībā.

Savu lēmumu neuzņemties LRA vadīšanu Vilnītis pamatoja ar vairākiem apsvērumiem, tai skaitā lielo aizņemtību. “Nekad neesmu slēpis, ka mana prioritāte ir Liepāja. Nesen kļuvu par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētāju. Jāstrādā pie projektiem, jāiepazīstas ar uzņēmumu darbu. Turklāt nākamā gada rudenī gatavojos vadīt pilsētu. Vēl, protams, jāvada mans uzņēmums “Liepājas papīrs”. Darba apjoms ir ļoti liels, un es neesmu gatavs pašlaik uzņemties vēl kādu pienākumu tikai ķeksīša pēc,” skaidroja Vilnītis.

Kā vēl vienu būtisku apsvērumu savam lēmumam Vilnītis minēja neseno LRA Saeimas deputāta Mārtiņa Šica balsojumu par Ingunas Surabas (NSL) iecelšanu tā dēvēto oligarhu sarunu parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā. “Es kā partijas vadītājs nepieļautu situāciju, ka LRA deputāts par šādiem jautājumiem balso, lobējot šauras intereses un nesaskaņojot to ar partijas vadību. Deputātam ir jārīkojas saskaņoti ar partijas vadību, vai arī jānoliek partijas biedra karte,” savu nostāju pauda Vilnītis.

Darbu LRA valdē Vilnītis turpinās. Vaicāts par turpmāko, viņš norādīja, ka partijas valdē joprojām darbojas divi no trim valdes locekļiem, līdz ar to valde ir lemt spējīga. Viņš prognozēja, ka valde šāda režīmā varētu darboties trīs mēnešus. 15.augustā, kad notiks valdes tikšanās ar LRA Pārstāvju sapulci un pēc tam ar Saeimas frakciju, plānots runāt par reorganizācijas nepieciešamību, iespējamiem grozījumiem partijas statūtos un jauna partijas vadītāja izraudzīšanos.

Vilnītis teica, ka LRA reģionos ir gana daudz spēcīgu līderu, kuri varētu uzņemties LRA vadību. Viņš gan vēl lolojot mazu cerību, ka bijušais partijas vadītājs Bondars varētu pārdomāt un atgriezties partijas vadībā. “Partija viņā ir ieguldījusi lielus resursus, lai tik viegli atlaistu. Viņa aiziešana no partijas vadības bija emocionāls lēmums, ko iespaidoja pēdējā laika notikumi. Vēl loloju cerības, ka viņš pārdomās. Tiesa, manas cerības vairs nav tik lielas pirms pāris nedēļām,” atzina Vilnītis.

Vilnītis arī norādīja, ka nākamgad neplāno kandidēt Saeimas vēlēšanās. Liepājas domes koalīcijas partneru vienošanās paredz, ka 2018.gada rudenī Liepājas mēra amatam tiks virzīts LRA kandidāts, un, iespējams, tas varētu būt Vilnītis.

Jūlija beigās Bondars paziņoja par atkāpšanos no partijas valdes priekšsēdētāja amata. “Ņemot vērā pēdējā laika LRA balsojumus Saeimā, es atkāpjos no LRA valdes priekšsēdētāja amata,” pavēstīja Bondars.

LRA Pārstāvju sapulce 1.augustā nolēma aicināt Vilnīti uzņemties valdes priekšsēdētāja amatu, žurnālistiem pavēstīja LRA pārstāvis Dainis Liepiņš. Vilnītis iepriekš Latvijas Radio pauda skeptisku nostāju par iespēju vadīt LRA. Politiķis skaidroja, ka viņa prioritāte ir darbs Liepāja un ka politiskā spēka vadībā būtu jāatgriežas Bondaram.

 

Komentāri (23)

Austras koks 11.08.2017. 14.00

Izskatās, ka Zatlers ir nodrošinājis tikko oligarhiem atkāpšanās ceļu – ‘Prezidenta kungs, mani ‘Rīdzenē’ noklausās’, Zatleram esot sūdzējies Šlesers – http://m.delfi.lv/latvija/article.php?id=49132417

Zatlers palaižot šādu stāstu, kura autentiskumu pārbaudīt nevar, faktiski nodrošina to, ka iesaistītie var attaisnot sevi – mēs zinājām, ka klausās, tādēļ arī tā izpildījāmies un daudz ko sarunājām speciāli.

+2
-1
Atbildēt

1

    basta > Austras koks 11.08.2017. 14.15

    to Austras koks

    1. Ar rīkojumu Nr 2 Zatļers novērsa Dakšu revolūciju un viņa sugasbrāļu zarnu nonākšanu uz zemnieku sūdu dakšu zariem.

    2. Nodrošināja sev iespēju vēl 4 gadus turpināt zīmēt savu purnu TV ekrānā un rīt bandītu, čekistu un pederastu saietos.

    Aukstas kājas paliek, iedomājoties, kas būtu, ja būtu izdevies viņa un Ušakova rīkotais fašistiskais – neostaļiniskais valsts apvērsums.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu