KNAB nesāks kriminālprocesu par Dūklava, iespējams, nedeklarēto īpašumu • IR.lv

KNAB nesāks kriminālprocesu par Dūklava, iespējams, nedeklarēto īpašumu

51
NULL
Jānis Dūklavs. Foto: Zane Bitere, LETA

Straume: Resoriskā pārbaude par kādas amatpersonas nedeklarētiem īpašumu ostā ir beigusies

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis nesākt kriminālprocesu par zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS), iespējams, nedeklarēto īpašumu Rīgas brīvostā, ziņo LETA.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume šodien “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijā, aizbildinoties ar likuma normām, atteicās nosaukt Dūklava vārdu, taču apliecināja, ka resoriskā pārbaude par žurnālā “Ir” publicēto informāciju, kas saistītas ar kādas amatpersonas nedeklarētiem īpašumu ostā, ir beigusies ar lēmumu atteikt sākt kriminālprocesu.

Vaicāts, vai tika konstatēts, ka Rīgas brīvostas īpašums nepieder personai, kura tika vērtēta pārbaudes laikā, Straume atbildēja, ka tika konstatēts, ka “informācija neapstiprinās”.

Saistībā ar oligarhu lietu KNAB sācis jaunu pārbaudi par, iespējams, prettiesiska labuma pieņemšanu no amatpersonas puses, teica Straume. Tiesa, KNAB neatklāj, kuras amatpersonas tiks pārbaudītas.

KNAB izmeklēšanas nodaļas vadītāja Ilze Kivleniece deputātus informēja, ka birojā sākta jauna resoriskā pārbaude par, iespējams, prettiesiska labuma pieņemšanu no amatpersonas puses. Pārbaude ir sākta par faktu un tā, iespējams, tiks pabeigta mēneša laikā.

LETA jau ziņoja, ka zemkopības ministrs noliedza žurnālā “Ir” publicēto, no viesnīcā “Rīdzene” noklausītajām sarunām izrietošo informāciju, ka viņam pastarpināti piederētu zemesgabals Rīgas brīvostas teritorijā.

Saskaņā ar žurnālā “Ir” publicētiem noklausīto sarunu atšifrējumiem Dūklavs 2010.gadā politbiznesmenim Aināram Šleseram kā Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājam palūdzis “vienu praktisku jautājumu”. “Man arī tanī skaitā ostā viens zemes gabals pieder tīri privāti,” Šleseram stāstījis ministrs. Īpašums esot Daugavas kreisajā krastā, vairāku hektāru plašs. “Tur zem vienas firmiņas jeb zem divām viņš tagad ir piereģistrēts.” Īpašnieki gan esot vairāki, turklāt “visi zem svešām famīlijām”. Pašam Dūklavam piederot 10% zemes, bet kompanjoni vēlējušies īpašumu ostā pārdot un saņemt “15 ļimončikus”. Šlesers skaidrojis, ka par tādām summām nav ko sapņot, jo zemi ostā neviens nepērk – to varot lēti iznomāt.

 

Komentāri (51)

jurisml_inbox_lv 08.08.2017. 19.27

lai jau tas putrasdauķis domā ka atmazgājies , domāju ka ļaudis tik lēti ar knab palīdzību nenopirks, sārkanā čomu krāsa spiežas vecajam boļševikam pa visām vīlēm , ne kauna ne goda , apsmiekls ne ministrs , smerdels, Latvijas kauna traips

+3
-3
Atbildēt

2

    basta > 08.08.2017. 20.44

    to Ebenemezers

    Latvijas kauna traipi, vecais čekas pedofīl, ir saskaņieši, Kononova fanāti un kolorado lenteņi: Rinkēvičs un Kazlovskis un komunisma atrauga, Reirs.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 08.08.2017. 20.12

    Lai gan Vienotība ieteikusi Zaļo un zemnieku savienībai nomainīt zemkopības ministru Jāni Dūklavu, lai žurnāla “Ir” publicētās sarunas viesnīcā “Rīdzene” nemestu ēnu uz valdību, Dūklavs amatu saglabās, uzskata “Betsafe” bukmeikeri. Iespēju, ka Dūklavs amatu zaudēs, “Betsafe” novērtējis ar 33% varbūtību…

    “Betsafe” ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. “Betsafe” zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. “Betsafe” darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. “Betsafe” atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.http://www.reitingi.lv/lv/news/darbs/116207-betsafe-par-spiti-dalibai-ridzenes-sarunas-duklavs-saglabas-zemkopibas-ministra-amatu.html

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

basta 08.08.2017. 11.34

.

После ужина в еврейской семье отец звонит сыну:

– Сынок ты к нам больше не приходи.

– Почему пап?

– После того как ты ушел у нас пропали серебряные ложечки.

– Пап я не брал! Честно!!!

– Я знаю сынок ложечки нашлись, но неприятный осадок остался…

Čekas paskvilantu iesētā naida sēkla izaugusi milzīgās nezālēs.

+3
-3
Atbildēt

6

    lno > basta 08.08.2017. 16.27

    Nu ja, godavīrs, kuram smeķē reņģītes RU emisāru kompānijā, un tas jau arī nekas, ka kopā ar lācīti atļāva Šleseram izcirst priedes Jūrmalā?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > basta 08.08.2017. 17.09

    >lno

    No Jūsu teiktā mums jāsaprot, ka Dūklavs fleitēja par savu īpašumu, bet visīstāko patiesību teica attiecībā uz Dombrovski un Šlesera priedēm?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > basta 08.08.2017. 20.39

    to lno

    Ja Bordāns, kopā ar visu LC par valsts īpašumu desmitiem miljardu vērtībā izputināšanu, nelegālo imigrantu apdāvināšanu ar dzīvokļiem, Pilsonības likuma “0” variantu, atvaļināto Krievijas militārpersonu un viņu ģimeņu locekļu atstāšanu Latvijā un privilēģiju sagādāšanu tiem, ir aizsūtīts pie staļina, var arī Dūklavu pakritizēt.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > basta 08.08.2017. 14.42

    Galvenais bija piesmirdināt gaisu. Smaka vēl ilgi saglabāsies.

    Vai atceraties kā exDienas patrona šķēles un šlesera kriminālās razborkas ar krievu bandītu Milušu tika veikli pataisītas par “batjkas sarunām”?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > basta 10.08.2017. 16.14

    Ēriks Ja pie mums būtu tikai tādas sīkas mahinācijas vien,mēs sen būtu Igauniju jau apsteiguši

    ———————

    gluži manas domas. Nezinu tādu valsti, kur pie varas esošie neparūpētos par sevi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > basta 08.08.2017. 20.04

    Ja pie mums būtu tikai tādas sīkas mahinācijas vien,mēs sen būtu Igauniju jau apsteiguši.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu