Virs militārajām bāzēm ASV drīkstēs notriekt bezpilota lidaparātus • IR.lv

Virs militārajām bāzēm ASV drīkstēs notriekt bezpilota lidaparātus

23
Ilustratīvs foto: AP/LETA

Piektdien pieņemtas bruņoto spēku jaunās vadlīnijas, kas attiecas uz vairāk nekā 130 militārajām bāzēm

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) publiskojusi jaunas vadlīnijas, kas atļauj virs militārajām bāzēm Savienotajās Valstīs notriekt komerciālos un privātos bezpilota lidaparātus, kas tiek atzīti par draudiem, pirmdien paziņojušas ASV amatpersonas.

Pentagona preses sekretārs Džefs Deiviss pavēstīja, ka bruņotie spēki jaunās vadlīnijas saņēma piektdien, un tās tiks nodotas bāzēm visā valsts teritorijā, ziņo LETA/AP/Reuters.

Lai arī vadlīniju detaļas ir slepenas, Deiviss atklāja, ka virs lidojumiem liegtajām zonām notriekt drīkstēs tos bezpilota lidaparātus, kas tiks atzīti par draudu personālam, bāzei vai citam īpašumam.

Jaunās vadlīnijas attiecas uz vairāk nekā 130 militārajām bāzēm visā Savienoto Valstu teritorijā.

Pēdējos gados ASV pieaugusi bezpilota lidaparātu aktivitāte, un amatpersonas bažījas, ka šie lidaparāti varētu piekļūt pārāk tuvu militārajām bāzēm, lidostām un stadioniem.

Drošības apsvērumu dēļ aprīlī virs 133 militārajām bāzēm ASV tika aizliegti gandrīz visu bezpilota lidaparātu lidojumi.

 

Komentāri (23)

valdemir 08.08.2017. 08.57

Vai tad ir kāda valsts pasaulē, kur to nedrīkst? Tā kā sardzes dienestu esmu pildījis, līdz šim domāju, ka tas ir pienākums.

+2
0
Atbildēt

2

    Anonīms > valdemir 08.08.2017. 10.47

    es tikai virsrakstu izlasīju, bet nu arī brīnos – kā tā var būt vispār

    un vēl – esmu par rakstījusi un tikusi izsmieta – par to, ka esmu redzējusi visādus nlo. Tagad es domāju, ka šie nlo ir bijuši šie visādi bezpilota aparātiņ iun droni , kuri kremļa uzdevumā te ir vākuši info un mūsejie , protams, nav pat pamanījuši

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    basta > valdemir 08.08.2017. 11.28

    to Skaisle

    Ko lej? Kāpēc jāizmanto dārgas spiegu ierīces, ja visu informāciju zobos uz šķīvīša ar apzeltītu maliņu, pienes vienreiz nopirktie un uz mūžu sakompromitētie Vienotības čekas kājslauķi.

    “Tas ir absolūti kroplīgi, ka šie cilvēki, kam ir pielaide valsts noslēpumam, sēž ložā, kas ir būtībā Krievijas specdienesta loža. Juris Savickis pārstāv viņus – nav nekādu šaubu! Viņš pats to nekad nav slēpis. /žurnālists Armands Puče/

    http://www.keepandshare.com/userpics/w/y/k/t/35/2014-08/sb/dombrovskis_dinamo_vesnakovs_1330239b_47de_35e5_8450_2481406f53a0-83525257.jpg

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu