Etingers: ES finansiālā palīdzība Turcijai būtu jāsamazina • IR.lv

Etingers: ES finansiālā palīdzība Turcijai būtu jāsamazina

30
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans tiekas ar tautu. Foto: Reuters/LETA

Palīdzība domāta arī tiesnešu un prokuroru apmācībai, bet tūkstošiem šo amatpersonu pēc valsts apvērsuma mēģinājuma atstādināti

Eiropas Savienības (ES) budžeta un cilvēkresursu komisārs Ginters Etingers izteicies, ka finansiālā palīdzība Turcijai būtu jāsamazina, ņemot vērā tur valdošo politisko situāciju, ziņo LETA/AP.

Laikrakstā “Bild” pirmdien publicētajos komentāros Etingers norādījis, ka palīdzībai atvēlēto 4,3 miljardu eiro mērķis ir “vest Turciju tuvāk Eiropai”. Palīdzība ietver arī tiesnešu un prokuroru apmācību un to paredzēts turpināt līdz 2020.gadam.

Etingers sacījis, ka, ņemot vērā politisko attīstību Turcijā, viņš nevar iedomāties, ka šādus projektu turpmāk būs iespējams finansēt.

Aizdomās par saistību ar apvērsuma mēģinājumā apsūdzēto ASV dzīvojošo garīdznieku Fetullu Gilenu Turcijā no amatiem atstādināti tūkstošiem tiesnešu un prokuroru.

Pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijā tika ieviests ārkārtas stāvoklis un aizturēti aptuveni 50 000 cilvēku un atlaisti vairāk nekā 100 000, radot bažas, ka puča mēģinājums tiek izmantots par ieganstu visu prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana pretinieku vajāšanai.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu