Rosina "Vienotības" valdei virzīt vienu kopīgu valdes priekšsēdētāja amata kandidātu • IR.lv

Rosina “Vienotības” valdei virzīt vienu kopīgu valdes priekšsēdētāja amata kandidātu

21
Edvards Smiltēns. Foto: Paula Čurkste, LETA

Potenciālie kandidāti uz “Vienotības” valdi esot Vilnis Ķirsis un Edvards Smiltēns

Daļa “Vienotības” valdes locekļu aicinājuši valdi vienoties par vienu kopīgu partijas priekšsēdētāja amata kandidātu, trešdien pastāstīja pašreizējais partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Vienlaikus šāds solis neliegtu pārējiem biedriem izvirzīt citus kandidātus, skaidroja Piebalgs.

Pašlaik gan nav zināms, vai valde spēs vienoties par kopīgu kandidātu. Par to plānots spriest nākamajā valdes sēdē, ziņo LETA.

Piebalgs teica, ka zināmi potenciālie kandidāti uz “Vienotības” valdi esot Vilnis Ķirsis un Edvards Smiltēns.

Smiltēns gan iepriekš ir apturējis iespēju kandidēt uz šo amatu, kamēr nav pieņemts lēmums, ka Solvita Āboltiņa (V) nevar turpināt ieņemt partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājas amatu.

Kā ziņots, Smiltēns iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka līdz 19.augusta “Vienotības” kongresā gaidāmajam balsojumam par partijas priekšsēdētāju jābūt skaidrībai par Āboltiņas lomu “Vienotības” frakcijas un partijas vadībā.

Politiķis norādīja, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka “Vienotība” nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

“Vienotība” vadību pārvēlēs 19.augustā partijas kongresā. Pašreizējais partijas vadītājs Piebalgs paziņojis, ka uz šo amatu nekandidēs.

 

 

Komentāri (21)

Dr. Bērziņš 08.08.2017. 21.28

Kam tas vairs interesē, ko viņi tur lemj? Vienotībai vairs nekas nav bīstams, tā teikt – no kā lai baidās mironis?

0
0
Atbildēt

0

basta 02.08.2017. 16.36

Kāpēc gan nevarētu būt divi izvadītāji? Ko viņi var ņemties, vai tiešām čekas kuratori vēl nav pateikuši, ka neriskēs pazaudēt to 3-4% padibeņu balsu, kas vajadzīgas daudz perspektīvākai JaunaiKP?

0
-9
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu