ASV Senāts apstiprina jauno FIB direktoru Kristoferu Reju • IR.lv

ASV Senāts apstiprina jauno FIB direktoru Kristoferu Reju

31
Jaunais FIB priekšnieks Kristofers Rejs. Foto: Reuters/LETA

Rejs ir bijušais augsta ranga ierēdnis Tieslietu ministrijā Džordža Buša jaunākā prezidentūras laikā

ASV Kongresa augšpalāta Senāts otrdien apstiprināja jauno Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Kristoferu Reju, kas šajā amatā nomainīs Džeimsu Komiju, kuru maijā atlaida ASV prezidents Donalds Tramps, vēsta LETA/AP.

50 gadus vecais Rejs ir bijušais augsta ranga ierēdnis Tieslietu ministrijā Džordža Buša jaunākā prezidentūras laikā un pārraudzījis firmu krāpniecības izmeklēšanas. Senāts viņu apstiprināja FIB direktora amatā ar 92 balsīm par un piecām pret.

Rejs pagājušajā mēnesī guva vienprātīgu atbalstu Senāta Tieslietu komitejā, kad gan republikāņi, gan demokrāti augstu novērtēja viņa solījumu nekad neļaut politikai traucēt FIB darbu.

“Es esmu lojāls Konstitūcijai un likuma varai. Tie ir bijuši mani ceļrāži visas manas karjeras laikā, un es turpināšu turēties pie tiem, lai kāds būtu pārbaudījums,” Rejs sacīja Senāta sēdē, kurā viņš tika apstiprināts amatā.

Tramps maijā atlaida Komiju viņa 10 gadu amata termiņa vidū, kad FIB izmeklēja Krievijas Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn un iespējamus Krievijas sakarus ar Trampa vēlēšanu kampaņas amatpersonām.

Rejs ir bijis partneris juridisko pakalpojumu firmā “King & Spalding”. No 2001.gada maija līdz 2005.gada maijam viņš ieņēma augstus amatus Tieslietu ministrijā, kur viņš 2003.gada septembrī kļuva par kriminālnodaļas vadītāju.

No 1997.gada maija līdz 2001.gada maijam Rejs bija federālais prokurors Džordžijas Ziemeļu apgabala prokuratūrā.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu