Ķekavas novada domes koalīciju veidos 12 deputāti no sešām partijām • IR.lv

Ķekavas novada domes koalīciju veidos 12 deputāti no sešām partijām

24
Valts Kalniņš. Foto: Ieva Lūka, LETA

Koalīcijā nedarbosies līdzšinējais novada mērs Andis Damlics (“Reģionu alianse”)

Ķekavas novada domes koalīciju veidos 12 deputāti no sešām dažādām partijām, trešdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” pavēstīja novada pašvaldības vēlēšanās uzvarējušās Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) pārstāvis Neils Kalniņš.

Politiķis apstiprināja, ka koalīcijā nedarbosies līdzšinējais novada mērs Andis Damlics (“Reģionu alianse”), taču viņam netika pajautāts, kādi politiskie spēki iesaistīsies koalīcijā.

Kalniņš sacīja, ka JKP novada domē vēlas ieviest jaunu darba stilu, proti, ka koalīcijā esošo un neesošo deputātu priekšlikumi tiek izvērtēti vienlīdz rūpīgi. Tieši tāpēc ar Damlicu JKP redz sadarbības iespējas ārpus koalīcijas.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīga Panorāma” Kalniņš pastāstīja, ka viens konkrēts mēra amata kandidāts pagaidām nav izraudzīts, bet joprojām aktuālas ir visas trīs jau iepriekš publiski nosauktās kandidatūras no JKP saraksta – viņš pats, Viktorija Baire un Andris Ceļmalnieks. “Atkarībā no tā, kā veidosies darba plāns, mēs veidosim mūsu kompetences, un viens no mums kļūs par mēru,” sacīja politiķis.

Kalniņš rezumēja, ka iecerētie koalīcijas partneri ir apstiprinājuši savu vēlmi līdzdarboties Ķekavas novada attīstībai. Politiķis pauda pārliecību, ka jaunveidojamā koalīcija būs pietiekami stabila, lai spētu nostrādāt visu domes sasaukumu, sasniedzot definētos mērķus.

Kā galvenās novadā risināmās problēmas Kalniņš minēja siltumapgādi, kā arī skolu un bērnudārzu jautājumus.

Kā ziņots, Ķekavas novadā pašvaldības vēlēšanu atkārtotajā balsojumā uzvarēja JKP, kas ieguva piecus deputātu mandātus, līdz ar to šī partija arī uzņēmās līdera lomu koalīcijas veidošanas sarunās. Pa diviem deputātu krēsliem novada domē ieguva Latvijas Zemnieku savienība, “Gods kalpot mūsu Latvijai” un līdzšinējā mēra Damlica pārstāvētā “Reģionu alianse”, kā arī partiju apvienība, kurā ietilpst “Vienotība”, “Politiskā partija Izaugsme” un “Latvijas attīstībai”. Savukārt pa vienam deputāta mandātam Ķekavas novada domē ieguva Latvijas Zaļā partija, “Saskaņa”, “Vienoti Latvijai” un Vidzemes partija. Līdz ar to kopumā domes 17 deputātu krēslos sēdīsies deviņu dažādu sarakstu pārstāvji.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu