Rumānija un Ungārija liedz lidmašīnai ar Rogozinu lidot uz Moldovu • IR.lv

Rumānija un Ungārija liedz lidmašīnai ar Rogozinu lidot uz Moldovu

27
Dmitrijs Rogozins. Foto: Sputnik/LETA

Lidmašīnai liegts ielidot šo valstu gaisa telpā, tāpēc ka tajā atradusies sankcijām pakļauta persona

Rumānijas un Ungārijas varasiestādes piektdien liegušas to gaisa telpu šķērsot pasažieru lidmašīnai, kurā atradies Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins un kas bija ceļā uz Moldovas galvaspilsētu Kišiņevu. Lidmašīna griezusies atpakaļ un nosēdusies Minskā, ziņo LETA/Interfaks.

Portālā “flightradar24.com” informācija liecina, ka no Maskavas uz Kišiņevu lidojošais aviokompānijas “S7” reiss S7157 pie Ungārijas un Rumānijas robežas apmetis vairākus lokus, bet pēc tam devies atpakaļ uz Krieviju.

Rumānijas gaisa satiksmes dienests paziņoja, ka lidmašīnai liegts ielidot tās gaisa telpā sakarā ar to, ka tajā atradusies sankcijām pakļauta persona. Pret Rogozinu noteiktas Eiropas Savienības sankcijas par agresiju pret Ukrainu.

Rogozinam piektdien un sestdien bija paredzēts apmeklēt Moldovu un tās separātisko Piedņestras reģionu. Krievijas vicepremjers bija plānojis piedalīties pasākumos par godu 25.gadadienai kopš Krievijas spēku operācijas Piedņestrā, kā arī tikties ar Moldovas prezidentu Igoru Dodonu un Piedņestras līderi Vadimu Krasnoseļski.

Moldovā iepriekšējā dienā arī netika ielaisti Krievijas mākslinieki un politiķi, kuri gatavojās doties uz Piedņestru.

Rogozins šo lēmumu nosauca par “neglītu un apkaunojošu gadījumu”, bet Moldovas varasiestādes – par “skandālistu baru”.

Moldovā pastāv politisks konflikts starp promaskavisko prezidentu Dodonu, kurš pārstāv sociālistus, un Rietumus atbalstošo valdību. Pērnā gada novembrī amatā ievēlētais Dodons ir aicinājis veidot ciešākas attiecības ar Maskavu, un solījis atcelt Moldovas asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

Maijā Moldovas prorietumnieciskā valdība izraidīja piecus Krievijas diplomātus, kam sekoja piecu Moldovas diplomātu izraidīšana no Krievijas. 

Deviņdesmito gadu sākumā Piedņestras reģions atdalījās no Moldovas, taču pašpasludinātā republika netika oficiāli atzīta. Bruņotais konflikts, kas izcēlās pēc neatkarības pasludināšanas, beidzās tikai pēc Krievijas karaspēka iejaukšanās. Krievijas miera uzturēšanas spēku kontingents uzturas Piedņestras apgabalā vēl joprojām.

 

Komentāri (27)

agrunte 28.07.2017. 23.19

Diemzel nepilnigs raksts. Ka vins nokluva lidz Ungarijai? Pa vidu tacu vel ir Polija un Slovakija.

+4
0
Atbildēt

2

    ozolnieki > agrunte 30.07.2017. 19.11

    Viens no ceļiem Ja no rus ..Melnā jūra , Rumānija .moldova

    Ja minēta Ungārija tad lido no citas valsts un tās “nav pamanījušās ” šo tipu . Un gan jau ,ka tā arī bija plānots , nelidot pa īsāko no rus

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > agrunte 29.07.2017. 09.55

    to agrunte

    Es arī reizēm iekrītu uz to, ka izlasu tikai virsrakstus:

    “Rumānijas un Ungārijas varasiestādes piektdien liegušas to gaisa telpu šķērsot pasažieru lidmašīnai”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 29.07.2017. 14.53

“Vstali s kolen”.

Nu Rogozins varēs dotie tikai uz Mēnesi, kur viņš solījies uzbūvēt kādas tur bāzes līdz 2020 gadam.

Un no turienes bombardēt gan Ungāriju, gan Rumāniju, gan visus pārējos, jo teica taču savā tviterī – jūs, maitas, to vēl nožēlosiet!

Ja nopietni – pēdējā ASV sankciju pakete jau sākusi darboties, tas ir acīmredzami, ES jāizvēlas – būt Putina vai ASV pusē,.

Un tā ka tirzniecības apjoms starp ASV un ES ir nez cik tur reizes lielāķs, kā starp Krieviju un ES, šaubu nav ko tā izvēlēsies.

Un vēl ņemot vērā to, ka ES un ASV saražo katra 25% no pasaules kopprodukta, Krievija – 2, 5% ( pirms Putina nākšanas pie varas Krievijass % bija 3,5%).

Vstali s kolen…

+5
-1
Atbildēt

0

valdemir 28.07.2017. 18.03

Var sekot sankcijas no Gazprom Briseles filiāles.

+5
-3
Atbildēt

16

    dzeris49 > valdemir 30.07.2017. 11.31

    Aha, arī krievi uzskata, ka viņiem ir tiesības uz Krimu, jo Krievijai nodarīts pāri, to Krimu pievienojot Ukrainai.

    Ja tagad visi sāks veidot savu politiku un attaisnot ne visai skaistu rīcību ar vēsturiskiem pārnodarījumiem, tad mēs ļoti tālu tiksim.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    fretka > valdemir 30.07.2017. 10.47

    Tev, Džeri, protams ir taisnība par inerci. Kas gan ir tagadējā, tikai pusotra gada ilgā PiS valdīšana salīdzinājumā ar Donalda Tuska partijas Pilsoniskā platforma (PO) 8 gadiem iepriekš pie varas!

    Ne velti taču PO pat savas valdīšanas 7. un 8. gadā visās nebūšanās joprojām vainoja PiS, kura bija pie varas pirms PO “liberāldemokrātiem” :)

    Bet ja runājam par “ES naudu”, kas galvenokārt ir Vācijas nauda, tad nevajadzētu aizmirst, ko vācieši 2. pasaules karā (ar klusu Staļina piekrišanu) izdarīja ar Polijas galvaspilsētu Varšavu. Neatceros, ka Vācija būtu Polijai par to maksājusi kādas īpašas kompensācijas…

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > valdemir 30.07.2017. 09.05

    Akurāt, kā Krievijā – par zupas bļodu atņem cilvēkiem tiesības, un tad vēl “cīnās ar korupciju”, utt., malacis, Kačinskis!

    Tikai vai poļi ilgi tā gribēs dzīvot, poļi jau nav latvieši, un tiem vergu mentalitāte nepiemīt.

    Pie kam Polijā ekonomika strauji attīstījās taisni demokrātu un liberāļu valdīšanas laikā, nu paskatīsimiem, kā būs tagad.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Es > valdemir 28.07.2017. 21.37

    Preses brīvības apspiešana (kritika šam netīkot!), tiesu sistēmas pakļaušana… Tas jau nav nekāds konservatīvisms, bet puņķinisms. Netēlosim te muļķus, kuri nesaprot, kā tiek nojauktas demokrātijas no iekšpuses, likvidējot netīkamu citu varas atzaru brīvības….

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > valdemir 30.07.2017. 10.29

    Pagaidām gan viss tas ir inerce vēl no “leberāldemokrātu” laikiem, paskatīsimies, kā būs pēc pāris gadiem.

    Pagaidām gan pasaules pieredze rāda, ka taisni liberalās demokrātijas attīstas visstraujāk.

    Saprotams, ir izņēmumi, kā, piem., Singapūra vai ķīna ( kur pēdējā laikā arī ir problēmas), bet, tā ir pavisam cita mentalitāte, šaubos, vai poļi tik ļoti to atbalstīs.

    Kaut, poļi ir samērā reliģiozi cilvēki, katoļi, un arī to Kačinskis veikli izmanto.

    Un vispār, izskatās ne visai glīti – ja reiz poļi uzskata, ka ES normas tiem nav jāpilda, tad vajadzētu rīkoties kā briti – sarīkot referendumu un izstāties, tas būtu godīgi.

    Kačinskis to nedara, tā teikt, ārā nestāsimies, naudu ņemsim, bet, dzīvosim kā gribēsim, diezgan liekulīga pozīcija.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > valdemir 29.07.2017. 15.56

    Un ko Valdis saka nepareizi?

    Viss tas šinīs valstīs notiek, varbūt, ne tik agresīvā veidā, kā Krievijā, bet, pa Krievijas iemīto taciņu.

    Un beigsies arī, kā Krievijā, jo taktiski tā var gūt zināmus labumus, bet, stratēģiski autoritarisms ir bezizeja , tas attīstas uz vēl lielāku autoritarismu, vektors ir varas saglabāšana jebkādiem līdzekļiem, un tas, beigu beigās, noved valsti līdz neapskaužāmai situācijai – skat Krievija, Baltkrievija, utt., utt.

    Vēl jo vairāk tāpēc, ka ne poļiem, ne ungāriem tāds modelis nebūt nav tik pieņemams, kā, teiksim,azerbaidžāniem vai armŗeņiem, kur cilvēkiem mentalitāte tomēr atšķirīga.

    Nekāda mīlestība pret Putinu vairākumam tur, protams, nav, bet, gan poļi, gan ungāri rikojas ļoti pragmātiski – no ES naudas neatsakās, bet, kā jau populisti, ES kritizē.

    Tai pat laikā, ja ir kaut kas nopietns, tomēr rīkjas tā, kā liek ASV un ES “liberasti”, nu, kaut vai ar to Rogozinu, un robežas nepārkāpj.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > valdemir 29.07.2017. 00.20

    to Valdis

    “..tiesu sistēmas pakļaušana…”

    Varbūt tomēr atbrīvošana no putļerastu, 10.04.10. terora akta figurantu žņaugiem?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Andrejs > valdemir 29.07.2017. 01.04

    Valdiņ, esi vai nu nelietis, apmaksāts trollis vai arī idiots – cita izskaidrojuma tavai aktivitātei nav izskaidrojama.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > valdemir 29.07.2017. 12.30

    Bet varbūt “Valdis” ir elfs, kuru troļļi izsvieduši no feisbuka :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > valdemir 30.07.2017. 10.05

    to dzeris49

    “Tikai vai poļi ilgi tā gribēs dzīvot, poļi jau nav latvieši, un tiem vergu mentalitāte nepiemīt.”

    Tas tiesa. Pamēģināja poļi dombrovskus, pabrikus, rinkēvičus un kazlovskus, domāju viņiem tagad būs pote uz ilgiem laikiem.

    Abi izdzimteņi nekādi nevar noslēpt savu prieku pēc 10.04.10. terora akta.http://media.wplm.pl/pictures/825/upscale_True/path/pictures/2015/03/26/800/400/zolwiki.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > valdemir 30.07.2017. 11.40

    to dzeris49

    Krieviem nav tiesību ne uz vienu cm2 uz cilvēku planētas, jo tā ir starpetniska slepkavu, marodieru, sadistu, izvarotāju un kapu un pieminekļu apgānītāju banda, kas laupa, zog un slepkavo civilizētu slāvu, baltu, som-ugru, tjurku un mongoļu zemēs.

    Polija krievu fašistu lopiem vienmēr bija, kā dadzis acīs, īpaši tagad, kad viņiem ir adekvāta vadība un izcili labas attiecības ar ASV, tāpēc nav jābrīnās par kremļa pakalpiņu: saldā zilā pārīša, Dombrovska un Junkera, Tūska un Pabrika naidīgo attieksmi pret poļu valsti un tautu.

    Kādas “ES prasības”, vai tās ko uzliek Putina pakalpiņš, Tūsks, kas Poliju pat nepārstāv?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > valdemir 29.07.2017. 19.41

    Polijas valdība no 2018. gada 1. janvāra autoritāri palielina minimālo mēnešalgu līdz 2100 zlotiem (apm. 500 eiro), bet minimālo stundas likmi – līdz 3,20 eiro.

    2015. gadą minimālā alga bija 1750 zlotu, 2016. gadą – 1850 zlotu, šogad ir 2000 zlotu.

    Tajā pat laikā Polijā valdošie demokrātijas ienaidnieki nesen ir nodibinājuši speciālu komisiju, kas pārbauda galvaspilsētas Varšavas namu un zemesgabalu denacionalizāciju.

    Jau divi zemesgabali ir atņemti “likumīgajiem īpašniekiem”, bet tie kā par brīnumu vēl nesteidz sūdzēties Briselē.

    Laikam lieki teikt, ka Varšavas pašvaldību jau ilgus gadus kontrolē Donalda Tuska partija Pilsoniskā platforma.

    Pārbaudītājiem īpašu sajūsmu izraisījis kāds “1945. gadā likumīgā īpašnieka parakstīts” pilnvarojums, kurš nepārprotami tapis uz datora. Bet tas jau nevar būt iemesls pilnvaras apšaubīšanai, vai ne?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    fretka > valdemir 30.07.2017. 10.15

    Nesteidzies, Džeri, šausmināties par Poliju, jo drīz varbūt būs vēl briesmīgāk.

    Opozīcijas partija Kukiz’15 gatavo pieprasījumu Seimam izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju par “PVN karuseļiem”, kas Polijā līksmi griezās “demokrātu un liberāļu” valdīšanas gados. Ļoti iespējams, ka valdošā partija Likums un Taisnība (PiS) atbalstīs šo iniciatīvu.

    Kopš PiS nākšanas pie varas CBA (poļu KNAB) regulāri ziņo par kārtējā “karuseļa” likvidēšanu, turklāt nesen vienā lietā savāca arī kādu “Igaunijas pilsoni” (hmmm…), kurš bija organizējis liela degvielas daudzuma importēšanu no Igaunijas; pēc tam kreiso “igauņu degvielu” Polijā pārdeva bez PVN.

    Polijā pieaug rūpnieciskās ražošanas un mazumtirdzniecības apjomi

    http://www.radiopolsha.pl/6/138/Artykul/317112

    Polijā tagad ir zemākais bezdarba līmenis pēdējos 26 gados

    http://www.radiopolsha.pl/6/138/Artykul/317866

    Polijas Finanšu ministrija plāno padarīt stingrāku nodokļu sistēmu uzņēmumiem

    http://www.radiopolsha.pl/6/138/Artykul/317926

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > valdemir 29.07.2017. 17.51

    Ja tauta demokrātiski nolemj ierobežot liberastu postošās darbības – pirmkārt jau migrantu iepludināšanu un dažādu perversiju popularizēšanu,tas nav nekāds autoritārisms.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Es > valdemir 28.07.2017. 18.51

    Par sodu Rogozins liks bombardēt Voroņežu :))) Ko viņš – sūds – var padarīt :)) Tā jau krievijai šodien melna diena, sankcijas ieviešas… Bojās vēl attiecības ar savu pielūdzēju Orbanu?

    http://echo.msk.ru/blog/echomsk/2027078-echo/ :)))))

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > valdemir 28.07.2017. 21.08

    Valdi, nu beidzam šitās muļķības runāt par Orbānu. Pasaule nav bipolāra, Orbāns un Kačinskis nav krievu pielūdzēji. Tas, ka viņi akli nepakļaujas liberālleftistu un vācu lielvaras ietekmē nonākušajai Briselei, un nepiekrīt liberālleftiskajai propagandai un versijai par to, kāds ir vienīgais pareizais demokrātijas modelis, nenozīmē ka viņi ir Putina vai krievu draugi.

    Nevajag tomēr spriest bērnudārza vai lumpeņu, kuri pasauli uztver stipri vienkāršoti, līmenī. Neesat jūs tik dumjšs, tāpēc izlikties par muļķi vai vienkāršoti un propagandistiski komentēt lietas tomēr nevajadzētu.

    Ja jums gadi 18-25, tad atvainojos, tad melnbalta pasaules uztvere ir saprotama.

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu