Žurnāls "Ir" izdod Rīdzenes sarunu speciālizdevumu "Ko oligarhi Tev nestāsta" • IR.lv

Žurnāls “Ir” izdod Rīdzenes sarunu speciālizdevumu “Ko oligarhi Tev nestāsta”

29
Egila pašportrets bēgļu nomentē Berlīnē. Lai saprastu cilvēkus, kas mūk no kara, vinš aicina parunāt ar vecākiem vai vecvecākiem, kas paši pieredzējuši karu

27. jūlijā “Ir” nogādās izdevumu “Ko oligarhi Tev nestāsta” personīgi visiem Saeimas deputātiem

Atsaucoties lielai sabiedrības interesei, žurnāls “Ir” vienā izdevumā apkopojis viesnīcā “Rīdzene” notikušo sarunu saturu. Ar ziedotāju atbalstu izdevums bez maksas tiks piegādāts visām Latvijas bibliotēkām, novadu domēm, kā arī Saeimas deputātiem un ministriem. Izdevumu būs iespējams arī iegādāties preses tirdzniecības vietās.

Izdevumā “Ko oligarhi Tev nestāsta” apkopoti gan žurnāla “Ir” raksti par Rīdzenes sarunu saturu, kas trīs turpinājumos publicēti jūnijā, gan pirmo reizi tiks nodrukāti politiķa Aivara Lemberga sarunu atšifrējumi pilnā apjomā. Izdevums iznāk ar ziedotāju atbalstu – jau pirmajā dienā vietnē Projektubanka.lv redakcijai izdevās savākt nepieciešamo summu, bet divu nedēļu laikā 327 atbalstītāji kopumā saziedojuši 9180 eiro šim mērķim.

«Rīdzenes sarunas tuvplānā parāda valsts nozagšanas shēmu – kā politiķi ietekmē medijus, lai skalotu cilvēkiem smadzenes un iegūtu varu, ko pēc tam izmanto savu kabatu pildīšanai uz visas sabiedrības rēķina,» uzskata žurnāla “Ir” galvenā redaktore Nellija Ločmele. «Savā simtgadē Latvija ir pelnījusi gudrus un godīgus lēmumu pieņēmējus, kas ciena mūsu valsti, nevis ciniskus shēmotājus, kas pieplok tai kā barotnei,» viņa turpina. «Neatkarīgu mediju uzdevums ir noskaidrot patiesību un sniegt sabiedrībai būtisku informāciju. Tāpēc redakcija no sirds pateicas visiem ziedotājiem, ar kuru atbalstu Rīdzenes sarunas darīsim zināmas iespējami daudziem cilvēkiem, lai katrs pats var vērtēt amatpersonu vārdus un rīcību.»

Žurnāls “Ir” jūnijā publiskoja viesnīcā Rīdzene notikušās sarunas, kurās Ainārs Šlesers, Aivars Lembergs un citas ietekmīgas amatpersonas kārtoja biznesa un politikas lietas. KNAB no 2009. līdz 2011. gadam veica šo sarunu noklausīšanos un izmantoja tās par pamatu «oligarhu lietai», kuras sākšana 2011. gadā satricināja politisko eliti un deva sabiedrībai cerību, ka amatpersonu iespējamie noziegumi tiks izmeklēti. Pērn šī krimināllieta tika izbeigta pat nenonākot tiesā, bet daudzus Latvijā ir satriecis savtīgais un rupjais veids, kādā politbiznesmeņi izmantojuši varu.

27. jūlijā “Ir” nogādās izdevumu “Ko oligarhi Tev nestāsta” personīgi visiem Saeimas deputātiem. No 31. jūlija tas būs pieejams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, bet augustā to saņems 1739 Latvijas bibliotēkas un 119 novadu domes.

Vairāk par “Rīdzenes” sarunām šeit

 

Komentāri (29)

Anonīms 27.07.2017. 10.42

tas būtu uzjautrinoši redzēt,kā mazie novadu oligarhi lasīs par lielajiem oligarhiem. mazajiem savas shēmas, lielajiem savas. vot VIDs vareja veikt auditu tiem pagastu un novadu kundziņiem- vinu muižām, uzkrajumiem, uzņēmumiem…

+13
0
Atbildēt

1

    edge_indran > Anonīms 27.07.2017. 12.05

    ——————–

    VID un Valsts Kontrole nepārtraukti veic auditus, kas apliecina sekmīgu Rietumu liberālo vērtību iedzīvināšanu Latvijā!

    “VID: Vairāk nekā puse darba devēju darbiniekiem maksā mazāk par minimālo mēnešalgu”

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/05/rokasnauda_Sh.jpg

    “Ja kopumā skatās uz uzņēmējdarbību, tad vairāk nekā puse darba devēju valstī nodarbina savus darbiniekus zem minimālās mēnešalgas. Savukārt ēdināšanas jomā 65% darba devēji algu aprēķina zem minimālās algas, bet 20% maksā no minimālās līdz 700 eiro, kas, protams, arī nav liels atalgojumus un pastāv aplokšņu algas riski,” sacīja VID pārstāve.

    Viņa stāstīja, ka Rīgas un Pierīgas restorānos biežāk atklātās nepilnības ir – netiek precīzi uzskaitītas darbinieku nostrādātās stundas, netiek reģistrēti visi darījumi ar kases aparātiem, kā arī tiek nodarbināti nereģistrēti darbinieki.

    http://www.la.lv/vid-vairak-neka-puse-darba-deveju-darbiniekiem-maksa-mazak-par-minimalo-menesalgu/

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Es 27.07.2017. 14.05

Labdien!

Pareizi IRs dara! Vēl vajadzētu TV seriālu, lai arī mājsaimnieces, pensionāri un visādi citādi “ugunsgrēku” patērētāji uzzina par sarunām… Un vēl piespiest pervij baltiskij mēsls parādīt ar krievisku tulkojumu. Tulkot būs viegli, jo daļa jau ir viņu valodā…

Tad beidzot krievu nacisti uzzinās, ka īstā viņu partija ir ZZS…

+14
-2
Atbildēt

3

    basta > Es 27.07.2017. 16.02

    to Valdis

    “Tad beidzot krievu nacisti uzzinās, ka īstā viņu partija ir ZZS…”

    1. krievu nacisti ir nonsens, jo nacisms ir pašu augstāko organismu prerogatīve.

    2. krievu fašisti (rusisti, šovinisti, homo russicus, homo simius) nebalsos ne tikai par latvisko ZZS, bet arī par Vienotību, ar kuru tiem ir sociāla, intelektuāla un ideoloģiska tuvība, ne. Viņiem jau ir “bļjaģinaja rossia” pārstāvošais SC.

    p.s. Ja IR izdosies no valsts izmānīt pietiekoši naudiņas, var jau arī piecu sezonu seriālu uztaisīt, tikai, kurš telekanālam maksās par reklāmu?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > Es 27.07.2017. 21.34

    to Valdis

    Nacisms tas ir labi, bet galvenais, tikai nacisms ir spējīgs nosargāt tautas pret absolūto ļaunumu, kad civilizācijas pabiras ir izauklējušas jaunu staļinu. Uz Vienotības prokremlisko zagļu un kaku stumdītāju fona ZZS vispār ir teicami.

    Es saprotu, nelieti, ka nevari piedot nacistiem, ka viņi pārtrauca bezprecedenta genocīdu, “Baigo gadu” un krievu sub-human nepaguva visus latviešus noslepkavot, bet ir tā kā ir un atveseļojošais nacisms drīz valdīs visā Eiropā un pat tādas sūdmuguras, kolorādo lenteņi, kā Zatļers un Dombrovskis centīsies tam pielīmēties. Es savukārt uzmanīšu, lai tie kropļi būtu vieni no pirmajiem, ko notiesās tribunāls.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Es > Es 27.07.2017. 16.49

    Rau, cilvēki, kur viens seriālu blenzējs trollis izpaužas :))) Doma ir bezsakarīga, bet pilna brašu lozungu… Galvenā ideja, nacisms – tas ir labi, ZZS – tas ir labi… Palasiet, vien šī troļļa “pērles”… Viss uz delnas… ;)))

    +8
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 27.07.2017. 13.50

IR dara pareizi, varbūt, kādam arī atvērsies acis, kā Latvijā tiek veikta valsts nozagšana.

Kaut, grūti iedomāties, ka deputāti, amatpersonas, utt. līdz šim neko nezināja, kā Latvijā tiek kārtotas lietas.

Deputātu vairākums zināja un ar saviem nopirktajiem balsojumiem to visu atbalstīja, protams, izliekoties, ka ir akli, kurli un bez smadzenēm, pagastos ir savas shēmas, savi oligarhi, sava prese, savi prokurori, kā augstāk kāds jau atzīmēja.

“Kārtība” rajonos un pagastos brīžam pat daudz trakāka, kā Rīgā vai valstī kopumā, pamēģini tikai atvērt muti vai citādi kritizēt, labāķajā gadījumā, vari palikt bez darba, visi taču visu zina un saprot, valsts nozagšana un tiesiskais nihilisms ir Latvijas “nacionalās idejas”. .

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu