Jaunu politisko spēku veido Pavļuts, Golubeva un Staķis (papild.) • IR.lv

Jaunu politisko spēku veido Pavļuts, Golubeva un Staķis (papild.)

57
"Kustības Par!" līderis Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par jaunas politiskas kustības izveidi paziņos 26.jūlijā

Jaunajā politiskajā kustībā kopā ar bijušo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu iesaistīsies arī politikas analītiķe Marija Golubeva un uzņēmējs, “Innocent Coffee Masters” un “Innocent Pro” īpašnieks Mārtiņš Staķis, vēsta LETA.

Pavļuts, Golubeva un Staķis par jaunas sabiedriskās un politiskās kustības izveidi informēs pasākumā trešdien, 26.jūlijā, plkst.12 jaunuzņēmumu koprades telpā “The Mill Riga”. 

Pasākuma laikā tiks publiskots kustības vērtību manifests, kuru parakstījuši vairāki desmiti aktīvu Latvijas pilsoņu. Tas kļūšot par pamatu jaunas politiskas organizācijas programmai.

Bijušais ekonomikas ministrs ar aģentūru LETA sīkāk par saviem un politiskās kustības mērķiem pagaidām nevēlējās runāt, norādot, ka to varēs noskaidrot trešdien, kad būs iespēja satikt kustībā iesaistītos cilvēkus. “Trešdien būs redzami pirmie parakstītāji un varēs secināt, kas ir politiskie un vērtību uzstādījumi,” viņš skaidroja.

Arī Golubeva atturējās sniegt plašākus komentārus par to, kādu mērķu vadīta plāno iesaistīties politiskajā kustībā.

Pavļuts apstiprināja, ka jaunās politiskās kustības izveide ir saistīta arī ar pieciem no “Vienotības” aizgājušajiem Saeimas deputātiem. “Jā, tas jau ir diezgan noprotams visiem, kas daudz maz ir sekojuši plašsaziņas līdzekļiem, ka tās ir saistītas lietas,” teica Pavļuts.

Iepriekš Pavļuta vārds neoficiāli tika minēts saistībā ar topošo politisko spēku, kurā varētu iesaistīties arī pieci no “Vienotības” aizgājušie Saeimas deputāti Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Ints Dālderis un Aleksejs Loskutovs. 

(papildināta ar Pavļuta teikto)

 

Komentāri (57)

uldis_rats 24.07.2017. 13.21

“latviešiem vairs nedraud kļūšana par minoritāti savā valstī. Nelatvieši pārsvarā ir naturalizēti vai jau dzimuši šeit kā pilsoņi. Nepilsoņu īpatsvars pastāvīgi samazinās. Svarīgi, ka absolūtais vairākums Latvijas iedzīvotāju ir Latvijas pilsoņi”

Hmmm… kaut kā tiek jaukta tautība, valoda, kultūra vienā katlā ar valstisko piederību un pilsonību… pie tam ne tautība, ne pilsonība nav ekvivalents lojalitātei pret Neatkarīgu Latviju un latviešu valodas un kultūras tiesībām uz pastāvēšanu. Tie paši SC un GKR “latviešu vēlētāji” – nešaubos, ka tur ir daudz latviešu, bet tiem latviešu valoda un kultūra ir tukša skaņa (nu vai precīzāk bez jebkādas sentimentālas vērtības). Tas pats Šlesers, Urbanovičs, Lembergs, Šķēle – vai tad viņu tautība (ok, labi izdaru pieņēmumu, ka lielākā daļa tomēr ir latvieši) ir piespiedusi viņiem rūpēties par latviešu valodu un kultūru?

Tā ka manā skatījumā runa vairāk ir par latviešu valodas un kultūras apdraudējumiem un es neredzu pamatu apgalvot, ka latviešu valoda un kultūra NAV apdraudēta. Pat bez visas migrācijas un kremļa škeltnieciskās, naidu kurinošās politikas Latvijā. Kaut uzmanība jāpievērš gan vieniem, gan otriem.

+13
-2
Atbildēt

7

    Absints > uldis_rats 24.07.2017. 13.37

    Nākošajā gadsimtā, valodas, kurās šobrīd runā mazāk par 5 miljoniem cilvēku, izzudīs.

    Interesanti, kādā valodā runās Latvijā?

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > uldis_rats 24.07.2017. 13.39

    to uldis_rats

    “Tas pats Šlesers, Urbanovičs, Lembergs, Šķēle”

    Šķēle jau nu noteikti ir vairāk latvietis, kā Zatļers, Rinkēvičs un Kazlovskis.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > uldis_rats 24.07.2017. 13.50

    Es gan no visādiem zatleristiem redzu citu politiku – vienalga kādā valodā,tikai ne latviešu.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > uldis_rats 24.07.2017. 13.39

    Uzmanība jāpievērš arī cilvēkiem,kuri realizē šādu politiku un aizstāv tādu ideoloģiju Latvijā,un te atkal jau kuro reizi smuki izgaismojas Vienotības un zatleristu cilvēki.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    kolpants > uldis_rats 24.07.2017. 13.47

    Interesanti, kādā valodā runās Latvijā?

    на английском. Но так как пока политика Латвии “на каком угодно, лишь бы не на русском”, то когда проснутся по поводу английского, будет уже поздно.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    uldis_rats > uldis_rats 26.07.2017. 01.23

    kolpant, bet tu pats esi lielisks piemērs ka krievu valoda ir drauds latviešu valodai – tādu kā tu (kas it kā māk, bet “cieti” izvēlas nepāriet uz latviešu valodu) ir pilna Rīga (un citas lielākās pilsētas), beidzot daudz maz sāk manīt arī latviešus, kas pārvar savu iedzimto pieklājību un nesteidzas pie pirmā saklausītā krievu valodas vārda pielāgoties nabaga “apbižotajam”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Rasa > uldis_rats 25.07.2017. 11.54

    Mērķtiecīgi tiek paplasināts tautības jēdziens, līdzīgi – notiek spiediens par automātisku pilsonības piesķirsanu, nepilsoņu tiesībām vēlēt, vismaz pasvaldības. Potenciāli, tie ir tie zaļie cilvēciņi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Absints 24.07.2017. 12.47

Par migrāciju kā tādu. Nespēja atrisināt bēgļu krīzi ir sekas ideoloģiskai krīzei. Atskaitot apmierinājumu par vispārēju cilvēktiesību ievērošanu, tā nevienam nekādu labumu nenes, drīzāk otrādi. Mana pārliecība ir, ka tomēr nevar likt blakus Eritrejas analfabētu ar Oksfordas beidzēju. Bet tas ir pretrunā ar patreizējo demokrātijas doktrīnu. Tāpēc ir jānāk “Cilvēktiesībām V2”, kas to pamato. Ja tas nenotiks, izpildīsies profesora Taivāna scenārijs

Integrācijas vietā ir jānāk asimilācijai, Multikulturālisma – monokulturālismam. Bēglis ir jāpieņem. Taču šķērsojot robežu viņam ir “jāparakstās”, ka viņš zaudē savu kultūru un valodu un asimilējas mītnes zemē. Molenbeka Briselē ir kļūda, nevis sasniegums.., arābu kvartālu Rīgā pieļaut nedrīkst..

+15
-7
Atbildēt

1

    Anonīms > 24.07.2017. 15.32

    ķip. Jāsāk ar to, ka ir jādefinē , kas ir bēglis.

    Un vēl – esmu kategoriski pret ES vardarbīgi uzspiesto bēgļu un nelegālo imigrantu uzņemšanu – tas ir genocīds un esmu gatava pret to cīnīties, kaut vai kļūstot par nacionālo partizāni!!!

    ES nav MORĀLU!!!!! un arī materiālu tiesību nācijām uzpiest rīkļu griezējus musulmanus.

    Kolpants tikko riktīgi kreiviskā garā uzrakstīja – mums te ir labi mūs aizsargā cilvēktiesības, mēs nekur nebrauksim ….bez komentāriem

    kā var būt tāda situācija, ka Briselē un visā rancijā jorprojām ir ārkārtas savokļi – nu jau gadiem – bet tie maukas nolādētie mūs māca, ka mums tomēr tie potenciālie slepkavas jāuzņem

    nē !

    ne par vienu šito nebalsošu – nekad un nepar ko – ejiet dirst ar tādu migrāciju – man pietiek ar uz kakla sēdošiem kolpantiem !!!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Anonīms 24.07.2017. 15.19

mums jau ir 2 jaunas partijas – JKP un Porgresīvie – tas nav normāli, ka tiek atkal dibinātas DAUDZAS jaunas partijas – tā nav politiski tālredzīga domašana par valsts un tautas interesēm

tās ir prastas personīgās ambīcijas

neuzticos !

+6
-1
Atbildēt

1

    basta > Anonīms 25.07.2017. 09.47

    to Skaisle

    “mums jau ir 2 jaunas partijas – JKP un Porgresīvie”

    Raujās atkal Latvijas ceļš pie varas, lai nožmiegtu latviešu valsti un tautu, šoreiz Bordāna un Māra Graudiņa personās. Nebeigšu atkārtot, ka par noziegumiem pret valsti ir jāatjauno nāvessods un tad neviens LC mērglis vairs nemaitātu mūsu planētas gaisu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu