Rīgā nodegušā katamarāna kapteinis nav ievērojis brīdinājumus • IR.lv

Rīgā nodegušā katamarāna kapteinis nav ievērojis brīdinājumus

34
Glābēji pēc katamarāna nogrimšanas Hapaka grāvī. Foto: Ieva Čīka, LETA

Četri katamarāna ugunsgrēkā cietušie bērni ir smagā stāvoklī

Rīgā degušais katamarāns “Zingarella” neesot ievērojis brīdinājumus, kas izvietoti Hapaka grāvja krastos, aģentūru LETA informēja AS “Latvijas jahta” padomes priekšsēdētājs Vladimirs Kuļešovs. Pēc degšanas katamarāns nogrimis, bet cietušie un apdegušie cilvēki, tai skaitā vairāki bērni, nogādāti slimnīcā. Četri katamarāna ugunsgrēkā cietušie bērni ir smagā stāvoklī.

AS “Latvijas jahta” padomes priekšsēdētājs Vladimirs Kuļešovs pastāstīja, ka katamarāns ir no viņu jahtkluba. Uz tā notika privāts pasākums, kurā piedalījās katamarāna kapteinis un viņa ģimenes locekļi.

Kuļešovs redzējis negadījumu, taču sīkāk paskaidrot, kas ir noticis, viņš nevarot. Tas esot jāprasa katamarāna “Zingarella” kapteinim. Jahtkluba pārstāvis sacīja, ka katamarāns aizķēra augstsprieguma līnijas vadus, aizdegās un ļoti ātri nogrima. “Zingarella” ir 9,8 metrus garš katamarāns.

Visi cilvēki, kuri bija uz katamarāna tika izglābti. Arī no jahtkluba uz notikuma vietu devās kuteris, taču tur jau dežurēja policija un tuvumā nevienu nelaida.

Sazinoties ar kapteini, Kuļešovs noskaidrojis, ka visi cilvēki, kas cieta negadījumā ir dzīvi. “Apdeguši, bet dzīvi, un tas ir svarīgākais,” piebilda Kuļešovs.

Svētdien Rīgā, Hapaka grāvī, katamarāns ar mastu aizķēra augstsprieguma līniju un aizdegās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.16.35. No peldlīdzekļa izglābti 12 cilvēki, kas nodoti mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst.19.18. 

Kā aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas pārstāve Vita Šteina, četri bērni no katamarāna ievietoti intensīvās terapijas nodaļā. Viņu stāvoklis esot smags, bet stabils. Visi cietušie bērni esot pie samaņas. Cietušie pārsvarā guvuši apdegumus.

Lai gan sākotnējā informācija liecināja, ka no 12 katamarāna ugunsgrēkā cietušajiem, septiņi ir bērni, pašlaik slimnīcā ir informācija par sešiem bērniem.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu