Malta legalizē viendzimuma laulības • IR.lv

Malta legalizē viendzimuma laulības

29
Maltas iedzīvotāji priecājas par lēmumu legalizēt viendzimuma laulības. Foto: Reuters/LETA

Laulības šķiršana Maltā tika atļauta tikai pirms sešiem gadiem

Maltas parlaments trešdienas vakarā, par spīti katoļu baznīcas iebildumiem, atbalstījis viendzimuma laulību legalizāciju, ziņo LETA/AFP.

Tādējādi Malta kļuvusi jau par 15.Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti, kurā homoseksuāli pāri pielīdzināti heteroseksuāliem pāriem.

Par viendzimuma laulību legalizāciju balsoja visi parlamenta deputāti, izņemot vienu, kurš norādīja, ka nevar parlamenta durvju priekšā atmest savu reliģisko pārliecību. Zīmīgi, ka laulības šķiršana Maltā tika atļauta tikai pirms sešiem gadiem.

“Šis ir vēsturisks balsojums. Tas apliecina, ka mūsu sabiedrība kļūst pieaugusi. Mums tagad ir sabiedrība, kurā varam patiesi apgalvot, ka esam līdztiesīgi,” norādīja premjerministrs Džozefs Muskats.

Vienlaikus ar deputātu balsojumu Valletas ielās sākās svinības, kas spilgti kontrastēja ar otrdien notikušo katoļu aktīvistu klusējošo protesta akciju.

Līdztekus ar viendzimuma laulību reģistrāciju jaunais Laulību līdztiesības likums paredz atteikties no tādiem jēdzieniem kā “vīrs”, “sieva”, “māte” un “tēvs”, aizstājot tos ar “dzimtes neitrāliem” terminiem, un tas izpelnījies īpaši asu kritiku.

 

Komentāri (29)

basta 13.07.2017. 13.18

Kādas iespējas paverās mūsu pidarasiem: Streipam, Rinkēvičam, Ozoliņam un pārējiem!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu