Studijām augstskolās šogad pieteikušies mazāk • IR.lv

Studijām augstskolās šogad pieteikušies mazāk

35
Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē notiek dokumentu pieņemšana studijām 2017./2018. akadēmiskajā gadā.

Visvairāk pieteikumu iesniegts LU, RTU un RSU

Noslēgusies dokumentu iesniegšana Latvijas augstskolās, studijām pieteikušies vairāk nekā 12 000 cilvēku, un tas ir par dažiem tūkstošiem mazāk nekā pērn, ziņo Latvijas Radio.

Tradicionāli visvairāk pieteikumu iesniegts Latvijas Universitātē (LU), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU). 

Taču studiju programmu augšgalā vērojamas nelielas izmaiņas, un lielākā konkurence būs LU “Tiesību zinātnes”, “Ārstniecības” un “Datorzinātnes” programmās. 

Pieteikšanās studijām noritēja nedēļu un noslēdzās otrdien, 11.jūlijā, vakarā. Vienotajā uzņemšanas sistēmā redzami dati par 12 valsts un privātajām augstskolām, un tie rāda zināmu tendenci par izvēlēm kopumā. Nedēļas laikā skaitļi, kas atspoguļo iesniegto dokumentu skaitu, auga lēni, un, lai gan augstskolu uzņemšanas punktos veidojās rindas, nebija vērojams, ka lielākā daļa pieteikumu tiktu apstiprināti pašā pirmajā dienā.

Savulaik pirmais par reformu nepieciešamību runāja bijušais izglītības ministrs Roberts Ķīlis, un izpelnījās Rektoru padomes neuzticību. Tagad LU un RTU rektori paziņojuši, ka Latvijā pietiktu ar 3-8 universitātēm, jo studentu skaits ir neproporcionāli mazs salīdzinājumā ar milzīgo piedāvājumu. Līdz 2019.gada akreditācijai augstskolas būs spiestas pakļauties reformām, saka bijušais ministrs.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu