Rīgas domes "Vienotības" frakcija aicina LTV un LR pārtraukt sadarbību ar Rīgas domi • IR.lv

Rīgas domes “Vienotības” frakcija aicina LTV un LR pārtraukt sadarbību ar Rīgas domi

56
Partijas "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes deputāti Vjačeslavs Stepaņenko (no kreisās), Andris Ameriks un Nils Ušakovs Rīgas domes jaunā sasaukuma pirmās sēdes laikā, kad vairākuma frakcijai pirmoreiz nācās "pasvīst" domes vadības vēlēšanu laikā.

Rīgas domes prakse tērēt vairākus miljonus eiro Rīgas nodokļu maksātāju naudas medijos ir apdraudējums demokrātijai un tiesiskas valsts pamatu graušana

Rīgas domes “Vienotības” frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis vēstulē aicina Latvijas Televīziju (LTV) un Latvijas Radio (LR) pārtraukt finansiālu sadarbību ar Rīgas domi, lai nodrošinātu sabiedriskajos medijos visaugstāko neitralitāti, aģentūru LETA informēja frakcijā.

Ķirsis ir nosūtījis vēstules LR valdes loceklei Sigitai Roķei un LTV valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem, aicinot atteikties no visa veida finansiālās sadarbības ar Rīgas domi, tās kapitālsabiedrībām un Rīgas brīvostu, lai arī turpmāk nodrošinātu sabiedriskajos medijos visaugstākos neitralitātes un profesionalitātes standartus.

Vēstulē deputāts uzsver, ka žurnālā “Ir” publicētajās “oligarhu sarunās” ir piedalījies arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) un ir apspriedis iespēju izmantot Rīgas domes un Rīgas brīvostas budžeta līdzekļus, lai ietekmētu un pirktu mediju saturu.

Ķirsis pauž pārliecību, ka līdzšinējā Rīgas domes prakse tērēt vairākus miljonus eiro Rīgas nodokļu maksātāju naudas, slēdzot līgumus ar medijiem, ir apdraudējums demokrātijai un tiesiskas valsts pamatu graušana.

LTV un LR jau ir pieņēmuši lēmumu pārtraukt sadarbību ar Ventspils pašvaldību izklaides raidījumu veidošanā, jo pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (“Ventspilij un Latvijai”) ir bijis viens no aktīviem “oligarhu sarunu” dalībniekiem un apspriedis mediju ietekmēšanas un pakļaušanas veidus.

 

Komentāri (56)

Mantrausis 10.07.2017. 06.35

Pirms X gadiem Ilze Viņķele precizi izteicās par Vienotības ļaudīm: “Var jau pareizi runāt un tas ir pareizi, bet aiz runām – tukšums”.

Manuprāt, pie mums ļoti liela uzmanība tiek pievērsta tam, “lai viss izskatītos labi!”. Tiek izdomāti interešu konflikti, tiek sacerēti nomatīvi un jēga… ???? Ja ļaudis ir spējīgi ievēlēt Saeimu un Domi, tie vērtēs raidījumus par Ventspils, Rīgas un vēl kādu naudu! :) Starp citu – Ventspils un Rīgas Domju nauda ir pašvaldību = mūsu nauda… Ja padomā dziļāk, trejpuisīšu sarunas vētot, pētījot, braucam ļoti dziļās auzās.

Piemēram, es domāju, ka pirms gadiem 15-17 Šleseram biaj laba doma, caurskatīt visu privatizācijas procesu, Ventspils uzņēmumus ieskaitot. Vai tas notika? Tas pats Vienotības pirmsākums – Jaunais Laiks nāca ar domu – skatīt, kas noticis iepriekš…

Ļoti konkrēts jautājums Piebalga vadītajai grupai: Cik daudz likumu Latvijā ir pieņemti tiešā AL, AŠ, AŠ ietekmē viņu tiešā ieinteresētībā? Vai ir izpētīts, vai tikai runāts?

0
0
Atbildēt

0

Ēriks 07.07.2017. 19.58

Zinām jau zinām to jūsu slaveno LTV neitralitāti,tad jau vajadzētu kaut vai to pašu Rēderu atlaist uz karstām pēdām:http://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/72248/11-gundars-reders–dzintars-rasnacs/

+7
-7
Atbildēt

2

    uldis_rats > Ēriks 09.07.2017. 22.05

    Ērik, par vispārpieņemtu patiesību centies savu pārliecību pasludināt? Rēderam ļoti trūkst neitralitāte? Kur argumenti? Pielikt saiti uz raidījumu neko nepaskaidrojot… nu ļoti spēcīgi :)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ēriks 10.07.2017. 00.16

    Ja sarunas vadītājs apgalvo,ka tieslietu ministrs runā muļķības juridiskos jautājumos,kuros ministrs ir eksperts,tā Jūsuprāt ir neitralitāte??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tā ir nolādēta liberasta ideoloģija,kas Rēderam lien ārā pa visām šķirbām!Cenzēts (dzīvnieks,kas mīt kokos un turās pie zariem ar asti).

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

lno 07.07.2017. 20.41

Beidziet nu te Vienotību prezentēt kā lielāko ļaunumu, kur tad palikusi ZZS un NA jau arī nav balta un pūkaina:):):)

+6
-6
Atbildēt

18

    basta > lno 07.07.2017. 21.08

    to lno

    Tā nu ir iznācis, ka runa šoreiz par LTV un LR, ko čeka jau nu noteikti nav nolikusi sargāt NA un ZZS intereses.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > lno 08.07.2017. 13.41

    fretka – naciķi nelietīgais – radio kalsika bija tiešraides no Lampas sarunām – netaisies svētāks par Romas pāvestu, nelieti!

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 09.07.2017. 13.05

    Paradoksālākais ir tas, ka Streipa kungs, kurš jau sen neslēpj, ka ir homoseksuāls, ērti iekārtojies sabiedriskā medija lsm.lv, tātad – pastāvošā par valsts naudu –, paspārnē. Pozīcijas nostiprinājis bloga ierakumos, viņš regulāri „apšauda” visus, kas kaut vai domās atļaujas homoseksuāļu aktivitātes glaudīt pret spalvu. Domājams, par saviem rakstu darbiem Streips sabiedriskajā medijā saņem algu, tātad to viņam maksā iedzīvotāji. Turklāt tas notiek, medija veidotājam nenodrošinot pretējās puses (lielākās sabiedrības daļas) viedokli, kā rezultātā par „taisnību” caur Streipa moralizējošām runām pasludina tikai vienu, apmēram tādu: kāda gan mēs atpalikusi un necivilizēta tauta, ja negribam iet praidā vai vismaz maliņā sajūsmā sist plaukstas.

    Līdzīgi tas ir LTV1 raidījumā „Aizliegtais paņēmiens”, kurā, kolīdz runa par seksuālajām minoritātēm, opozīcijas krēslā apzināti tiek aicināts kāds iespējami jancīgāks tēls, lai uz viņa rēķina iesmietu par tradicionāli domājošajiem.

    Aprāj, izsmej, kaunina un par „pāķiem” Streips sauc to sabiedrības daļu, par kuras naudu (arīdzan) sabiedriskajā medijā uztur viņa „ierakumus”. Normāli un demokrātiskai sabiedrībai (pēc kā tik ļoti tiecas pats Streips) pieņemami? Varbūt, ņemot vērā „praidistu” pārliecību, ka viņi ir īstie demokrātijas gaismas nesēji daudzu tumšajos prātos, savām idejām kā placdarmu varētu piesaistīt kādu neatkarīgu mediju, lai vismaz pašcieņas vārdā varētu iztikt bez „idiotu” kapeikām?http://jauns.lv/raksts/zinas/48595-kapec-sabiedriskais-medijs-lauj-streipam-lamat-tautiesus-par-kretiniem

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > lno 09.07.2017. 09.37

    to tonijs

    Neklausies radio, neskaties televīziju, neesi pamanījis, kādi organismi tur nosaka toni?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 09.07.2017. 12.34

    Par Rēderu jau augstāk piemēru ieliku,tur nebija ne sarunas,ne intervijas,tikai personīgi uzbrukumi Rasnačam par viņa uzskatiem,manī tas izraisīja sašutumu,es jau sāku grābstīties pa galdu,meklējot ko smagāku,bet atcerējos,ka nesen esmu nopircis jaunu televizoru,ko būtu žēl sadauzīt.Tādi rēderi neņem vērā,ka pie televizoriem sēž cilvēki ar dažādu dzīves pieredzi un uzskatiem.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > lno 09.07.2017. 10.18

    to tonijs

    Neko nezinu par Lemberga pārstāvjiem sabiedriskos mēdijos, bet

    Vienotības ruporus: azartpēļu atkarīgo bijušo žurnālisti, Strautmani, morālos un fiziskos kropļus: Tomsonu un Liniņu, kurus ik vakaru mājās dauza viņu bargās krievenes, koprofāgu Streipu un nekaunīgo purnu Rēderu, gan zinu. https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/19.05.2015-11-gundars-reders–dala-gribauskaite.id49620/ (no intervijas izgriezta daļa, kur tas mēsls necienīgi izturās pret Gribauskaites kundzi)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 09.07.2017. 12.04

    Mihails Vellers par žurnālistiem un dialogiem:

    https://www.youtube.com/watch?v=tNeDQgmEFPM

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    basta > lno 10.07.2017. 02.02

    to tonijs

    Ja Rēders arī ir pidaras, kā manis iepriekš minētie, kas ir visai ticami, tad, protams, viņš var arī ignorēt, par ko ar intervējamo vienojies iepriekš. Es savu suni nedauzīju, kad viņš no klāta svinību galda sviesta trauka nočiepa visu cik bija. Tāda viņa daba.

    Kas attiecas uz Gribauskaites kundzi, ne tikai tāds mēsls, kā Rēders, bet arī visi mūsu pēckara prezidenti (ar mazo burtu,) nav cienīgi viņai kājas nomazgāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 09.07.2017. 11.43

    tonij,sabiedriskos mēdijos Lembergs jau ilgstoši tiek lamāts,nevis viņš tur nosaka toni,tas vien liecina,kas mums te pašlaik ir pie varas.Strautmane,Rēders, Tomsons, Liniņš, Streips ir propagandisti,nevis žurnālisti.Žurnālistu uzdevums ir sagādāt informāciju klausītājiem un skatītājiem,lai viņi varētu šo informāciju paši izvērtēt un izdarīt savus personīgos secinājumus,šie tādi nav.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > lno 09.07.2017. 15.15

    Ass,tas nav slikti,nelaime jau ir tajā,ka sabiedriskajos masu mēdijos žurnālisti – klausītāju viedokļa veidotāji- ir savākušies tikai viena pasaules uzskata cilvēki un citādi domājošie īsti netiek pie vārda.Un tas saucas -apzināta masu viedokļa bīdīšana noteiktā virzienā,nevis neitrāla informēšana par dažādiem viedokļiem.Tā drīkstētu strādāt privāti dažādu konkrētu ideoloģisku virzienu izdevumi,bet ne SABIEDRISKIE masu mēdiji,jo sabiedrība sastāv no dažādu uzskatu cilvēkiem.Tā,piemēram, es kā nacionālistisku uzskatu piekritējs neredzu,ka manas domas tur tiek adekvāti atspoguļotas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 09.07.2017. 11.42

    Priekš kam Lembergam pārstāvji, ja viņam pašam pieder NRA un daļēji arī Diena, iespējams, arī Kurzemes radio un Ventas Balss? Es priecājos par to, ka viņš vairs tik bieži nerēgosies sabiedriskajā TV un radio. Rēders malacis- parādīja Gribauskaites īsto seju, kad viņa nevēlējās atbildēt uz iepriekš nesaskaņotu jautājumu. Strautmane, Tomsons, Liniņš, Streips- visu cieņu viņiem, asi un analītiski žurnālisti.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    basta > lno 10.07.2017. 02.16

    to Ēriks

    “Paradoksālākais ir tas, ka Streipa kungs, kurš jau sen neslēpj, ka ir homoseksuāls”

    Ja tādi morālie un fiziskie kropļi pārņems varu, normāliem cilvēkiem vajadzēs slēpt savu heteroseksualitāti.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 09.07.2017. 07.10

    Vienotības aicinājums ir pareizs, tikai vienlaikus ar šādiem aicinājumiem būtu jānāk ierosinājumiem, kā LTV un radio kompensēt neiegūtos naudas līdzekļus.

    fretkai- Kāds Vienotībai sakars ar kaut kāda margināla festivāla raidīšanu medijos? Un vai 3 tiešraides var saukt par gandrīz pilnīgu noklusēšanu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 09.07.2017. 12.15

    Kādu piemēru, lūdzu, kas apliecinātu, ka “Strautmane,Rēders, Tomsons, Liniņš, Streips ir propagandisti,nevis žurnālisti”.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 09.07.2017. 13.26

    Paldies, kad būs laiks, apskatīšos par Rēderu. Kā jau teicu, uzskatu viņus par asiem žurnālistiem, tāpēc, iespējams, Streips arī pasaka kādu skarbāku vārdu par citādi domājošiem. Tas nemazina manu cieņu par viņa spējām analizēt politiskos un sabiedriskos procesus, kā arī neesmu ievērojis, ka viņš geju jautājumiem pievērstu pārāk lielu uzmanību.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 07.07.2017. 21.06

    Par Vienotības pašreizējo svaru Latvijā liecina FestivālsLampas gandrīz pilnīga noklusēšana Latvijas medijos (salīdzinot ar pērngada troksni). Vienlaikus tas kaut ko liecina arī par Latvijas mediju vadamību :)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    fretka > lno 08.07.2017. 14.23

    Bija, “cienīta”, bija Radio Klasika tiešraide no FestivālsLampas.

    Viena.

    1. jūlija pievakarē.

    Pusotru stundu gara saruna par “klasisko mūziku neklasiskā laikmetā”.

    Starp citu, vēl bija 2 tiešraides LR1 30. jūnijā.

    Ķīlis kaut ko pļāpāja par robotiem un šķiru pretišķībām.

    Varat noklausīties tās arhīvā.

    P.S. Bija bēdīgs skats, kā Ķīlis et hoc genus omne sēdēja teltī, sausumā, un filozofēja, bet ārpusē desmit nabadziņi klausījās viņus, drebinādamies zem lietussargiem.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 09.07.2017. 10.04

    Minimāli, bet zinu, ka Lemberga organisms turpmāk tur vairs nenoteiks toni, par ko tikai priecājos.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu