Kara muzeja ekspozīcija nominēta prestižai Vācijas dizaina balvai • IR.lv

Kara muzeja ekspozīcija nominēta prestižai Vācijas dizaina balvai

22
Skats Kara muzeja ekspozīcijā "Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā". Foto: Kara muzejs

Ekspozīcija “Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā” ir Latvijā visplašākais vēstures stāsts par Pirmo pasaules karu

Latvijas Kara muzeja ekspozīcija “Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā” ir nominēta prestižajai Vācijas “German Design Award” balvai, informē Kara muzeja pārstāvis Mārtiņš Mitenbergs.

“German Design Award” ir viens no prestižākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem, kuru rīko Vācijas Dizaina padome – viens no pasaules vadošajiem komunikācijas un zīmolvadības kompetences centriem dizaina jomā. Balva dizaina nozarē ir atpazīstama, augstu vērtēta un to piešķir projektiem, kas reprezentē un parāda unikālas dizaina tendences starptautiskā kontekstā.

Muzeja ekspozīcija “Latvijas iedzīvotāji Pirmajā pasaules karā” ir Latvijā visplašākais sabiedrībai pieejamais vēstures stāsts par Pirmo pasaules karu, kas veidots no 1230 vēstures liecībām. Ekspozīcijas risinājumam autori – dizaina birojs “H2E”- izmantojuši stihisku kara frontes vidi, kurā galvenais objekts ir munīcijas kastes. Ekspozīcijas dizains veidots tā, lai apmeklētājam pastarpināti rastos sajūta, ka viņš atrodas armijas arsenālā un viss, kas atrodas telpā, var atkal ,,sākt kalpot” karam.

Pieteikumu “German Design Award” iesniedza ekspozīcijas dizaina autori no dizaina biroja “H2E”.

Ekspozīciju var apmeklēt katru dienu no plkst. 10 līdz 18 bez maksas.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu