Belte: LTV pārtrauks sadarbību ar Ventspils domi (papild.) • IR.lv

Belte: LTV pārtrauks sadarbību ar Ventspils domi (papild.)

18
LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte. Foto: Ieva Makare, LETA

Nākotnē LTV jādomā par vienotiem sadarbības piedāvājumiem pašvaldībām

LTV ir pieņēmusi svarīgu, redakcionāli izsvērtu lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar Ventspils domi, otrdienas vēlā vakarā pēc LTV diskusiju raidījuma “Tieša runa”, kurā apsprieda žurnālā “Ir” publicētās “oligarhu sarunas”, tviterī paziņoja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

“Meklēsim alternatīvus finansējuma avotus!” viņš rakstīja sociālajos tīklos. Kādus, tas netika pateikts.

Sabiedrības kritiku raisīja tas, ka pēc žurnālā “Ir” publiskotajām oligarhu sarunām viesnīcā “Rīdzene”, kur Aivars Lembergs, Ainārs Šlesers, Jānis Urbanovičs un citi ietekmīgi politiķi runā par politiskās un ekonomiskās varas un ietekmes dalīšanu, kā arī mediju pakļaušanu sev, tai skaitā sabiedrisko televīziju un radio, Aivars Lembergs uzstājās LTV pārraidē “Latvijas sirdsdziesma”. 

LTV kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Gunta Sloga nāca klajā ar publisku aicinājumu LTV valdei beidzot pārtraukt sadarbību ar Ventspils domi un paziņoja, ka līdz tam atsakās no projekta “Latvijas sirdsdziesma” pārraudzības. 

Sloga arī teica, ka viņa un vairāki kolēģi pagājušajā nedēļā aicināja novērtēt turpmāku Lemberga parādīšanos LTV ēterā, jo tas diskreditē gan LTV kā televīziju kopumā, gan met ēnu uz ziņu dienestu, taču nekas netika darīts un “mēs redzējām diezgan plašu Lemberga uzstāšanos sestdien LTV ēterā un man kā satura redaktoram, kurš pārrauga šo projektu – “Latvijas sirdsdziesma”, tas nav pieņemami, tāpēc vērsos pie valdes ar lūgumu pārskatīt turpmāku sadarbību ar Ventspili,” sacīja Sloga.

Otrdien LTV valde ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt šo sadarbību.

Trešdien LTV komunikācijas direktore Dace Jansone “Ir” apstiprināja, ka “pēc Latvijas Televīzijas satura redaktores Guntas Slogas iniciatīvas LTV ir izvērtējusi sadarbību ar Ventspils domi LTV ētikas kodeksa kontekstā, un televīzija ir pieņēmusi lēmumu neturpināt sadarbību ar Ventspils domi projektā “Dziesmu sirdij rodi Ventspilī”.

Sloga “Ir” trešdien teica, ka sadarbības līgums ar Ventspils domi LTV bija palicis tikai par raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” fināla raidījumu. Taču Jansone “Ir” atbildēja, ka LTV ir divi sadarbības projekti: izklaides raidījumi “Dziesmu sirdij rodi Ventspilī” un “Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss”, par kuriem ir noslēgti reklāmas līgumi. Abi raidījumi arī pēc šāda Ventspils domei negatīva lēmuma paliks LTV ēterā.

Turpmāk LTV pārskatīs un formulēs principus sadarbībai ar Latvijas pašvaldībām kopumā raidījumu projektu ietvaros, norāda Jansone. LTV strādās pie alternatīvu finansējumu avotu piesaistes, lai nodrošinātu pilnvērtīgu raidījumu projektu attīstību 2018. gadā.

Sloga ir piesardzīgāka un vaicāta, kā turpmāk šādiem raidījumiem LTV grasās piesaistīt finansējumu, viņa teica, ka tas pagaidām ir atklāts jautājums. Taču notikušais turpmāk liek LTV izstrādāt vienota sadarbības piedāvājuma kritērijus pašvaldībām, lai izvairītos no šādām situācijām nākotnē, teica Sloga. Kas būs LTV sadarbības partneri no pašvaldībām nākotnē, arī tas pagaidām ir atvērts jautājums.

Lembergs nesadarbosies ar LTV “zemo reitingu dēļ”


“Zemo reitingu dēļ” Ventspils neesot ieinteresēta sadarboties ar LTV projektā “Latvijas sirdsdziesma”, trešdien preses konferencē skaidroja Aivars Lembergs (“Ventspilij un Latvijai”), ziņo LETA.

“Ventspils pilsētas dome, nevis Lembergs personīgi, 14 gadus ir sadarbojies ar LTV, tātad sadarbība starp divām juridiskajām personām, šlāgeraptaujas organizēšanā un finansēšanā. Mēs to saskatījām kā pilsētas mārketinga pasākumu, un pilsētas mārketings ir orientēts uz ventspilniekiem un arī apmeklētājiem. Mazajam un vidējam biznesam, īpaši tiem, kas apkalpo tūrismu, viņiem katram individuāli organizēt lielus mārketinga pasākumus nav iespējams,” par iesaistīšanos projektā pauda Lembergs.

Ventspils pašvaldību neesot apmierinājis LTV lēmums Latvijas šlāgeraptauju pārveidot jaunā projektā – “Latvijas sirdsdziesmā” -, taču pašvaldība turpinājusi ieguldīt projektā līdzekļus, kam šogad bija paredzēts 31 000 eiro. Lembergs uzskata, ka jaunais nosaukums iedzīvotājiem neizsaka tā būtību, savukārt šlāgeraptaujas nosaukums nepārprotami vēstīja par paredzēto mūzikas virzienu.

Lembergam esot informācija, ka “Latvijas sirdsdziesmas” auditorija sestdien bijusi ievērojami mazāka, nekā iepriekš bija Latvijas šlāgeraptaujai, līdz ar to samazinājusies arī atdeve, ko pašvaldība iegūst par katru projektā ieguldīto eiro.

“Izanalizējot rezultātu un, ņemot vērā, ka tas ir mārketinga pasākums, mēs nolēmām, ka nav mērķtiecīgi tērēt naudu, lai turpinātu sadarbību ar LTV šajā projektā,” pauda Lembergs, atteikšanos no šlāgeraptaujas zīmola saucot par tuvredzīgu.

(papildināta ar Daces Jansones un Aivara Lemberga viedokli)

 

Komentāri (18)

skaidrais 05.07.2017. 16.38

Iesākumam labi. Vēl tos iztapīgos vāvuļotājus (Šlāgeraptaujā un citur) arī jādabū pie vietas.

+11
-1
Atbildēt

0

tvverotajs 05.07.2017. 17.23

Štrunts par Lemberga īsu uzrunu, jauno šlāgeraptauju uzsākot. Daudz svarīgāk ir beigt intervēt Lembergu par visiem iespējamajiem jautājumiem, pietiek vairot viņa popularitāti, ir daudz kompetentāki cilvēki.

+11
-2
Atbildēt

0

Dr. Bērziņš 05.07.2017. 16.36

Te nu prasās skaidra atbilde – LTV ir sadarbības līgums arī ar Rīgas domi vai nav?! Ventspils bija vienīgā? Jeb tagad uzvārīsies uz Rīgas naudas vien? Ušakovs ar Ameriku jau neesot skopi pret medijiem, kuri prot uzvesties.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu