Pazudušā mazā liepājnieka meklēšanā policija aicina iesaistīties visus iedzīvotājus • IR.lv

Pazudušā mazā liepājnieka meklēšanā policija aicina iesaistīties visus iedzīvotājus

25
Foto: Zane Bitere, LETA

Puisēna meklēšanā Liepājā iesaistījušies simtiem brīvprātīgo, bet rezultātu nav

Liepājā pazudušais zēns tiek meklēts arī Latvijas kaimiņvalstīs un palīdzība viņa meklēšanā lūgta arī ekstrasensiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP). Sociālajā tīklā Twitter VP aicina meklēšanā iesaistīties visus Latvijas iedzīvotājus: “Zēna meklēšanā aicinām iesaistīties visus Latvijas iedzīvotājus. Zēns pašlaik var atrasties arī ārpus Liepājas.”

No brīža, kad VP saņemta informācija, ka piecgadīgais Ivans Berladins ir pazudis, zēna meklēšanā iesaistījās vairāki tūkstoši brīvprātīgo, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības policija un bruņotie spēki. Pirmdien posteni Pāvilostas ielā 1 izveidoja arī organizācija “bezvests.lv”.

Šobrīd meklēšanas spēki sakoncentrēti Pāvilostas ielā 7 dārziņu rajonā. Tāpat šodien ar helikopteru tiks pārmeklēta Tosmares ezera apkārtne un visa Liepāja.

Līdz šim no iedzīvotājiem ir saņemta informācija, ka zēns ir redzēts vairākās vietās Liepājā – gan Ganību ielā pie ēstuves “Hesburger”, gan Karostas rajonā pie veikala “Top!”, gan arī autobusā uz Šķēdi. Neviena no šīm versijām nav apstiprinājusies.

Tāpat policijai ir sadarbība ar uzņēmumu “Liepājas autobusu parks”, kurš aktīvi pārbauda sabiedriskā transporta videonovērošanas kameru ierakstus, taču arī tur zēns nav manīts.

VP ir lūgusi arī ekstrasensu palīdzību, kuru teiktais tiek pārbaudīts, taču šobrīd bez rezultātiem.

Policija arī norāda, ka, iespējams, puikam līdzi bijusi rotaļlieta – sarkans vilcieniņš.

VP Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva uzsver, ka šobrīd Liepājā spēki tiek novirzīti uz Pāvilostas ielas dārziņu rajonu, tajā pat laikā zēns tiek meklēts visā Latvijā un kaimiņvalstīs – Lietuvā un Igaunijā.

“Līdz šim nav tāds krūms, kur kāds nebūtu paskatījies. Bērns tiek meklēts visā Latvijā, tāpat arī kaimiņvalstīs. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus – pārbaudiet savas kāpņu telpas, šķūnīšus, ejiet pie kaimiņiem ar zēna fotogrāfiju, runājiet ar tiem, informējiet par notikušo un jautājiet vai gadījumā kaut kas nav mainīts! Katra informācija tiek pārbaudīta!” norāda Āva.

Policija skaidro kādā veidā puika varēja pazust, taču likumsargi šobrīd aicina plašsaziņas līdzekļus uz to nekoncentrēties, bet palīdzēt ar informācijas izplatīšanu zēna atrašanā.

Jau ziņots, ka Valsts policijā svētdien saņemts iesniegums par to, ka sestdien ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu