ES no Turcijas uzņēmusi piecreiz vairāk Sīrijas bēgļu nekā nolīgts • IR.lv

ES no Turcijas uzņēmusi piecreiz vairāk Sīrijas bēgļu nekā nolīgts

18
Sīriešu bēgļu bērni spēlējas patvēruma meklētāju nometnē. Foto: AFP/LETA

Grieķijas bēgļu nometnēs dzīvojošo skaits divas reizes pārsniedz pieļaujamo normu

Eiropas Savienības (ES) uzņēmusi piecas reizes vairāk patvēruma meklētāju no Sīrijas nekā to paredz līgums ar Turciju, vēsta vācu avīze “Bild”. No uzņemtajiem 6254 sīriešiem Vācijā iebraukuši 2270 cilvēki.

Jaunākie Eiropas Komisijas bēgļu dati, kurus 27.jūnijā publicējusi avīze “Bild”, rāda, ka kopš 2016. gada pavasarī stājās spēkā vienošanās ar Turcijas varas iestādēm atpakaļ uz Turciju tika deportēti 1210 bēgļi, kuri Eiropā bija nonākuši nelegālā ceļā caur Grieķijas salām.

Šajā laikā no Turcijas teritorijas ES tika uzņemti 6254 sīrieši, kurus nosūtīja uz 15 ES dalībvalstīm. No viņiem 2270 nonāca Vācijā. Tādējādi iepretim vienam deportētajam patvēruma meklētājam ir vairāk nekā pieci uzņemtie bēgļi, lai gan līgums ar Ankaru paredz situāciju 1:1.

Kā galvenais kavēklis patvēruma meklētāju nokļūšanai no Grieķijas Turcijā tiek minēta pārāk ilgā patvēruma pieprasījuma iesnieguma izskatīšana. Norādīts arī, ka Grieķijas bēgļu nometnēs dzīvojošo skaits divas reizes pārsniedz pieļaujamo normu.

 

Komentāri (18)

basta 27.06.2017. 11.50

Nebūšu izbrīnīts, ja atklāsies, ka Junkers, Dombrovskis un Tūsks kremļa uzdevumā Centrālāfrikā izveidojuši “bēgļu” vervēšanas punktus.

+1
0
Atbildēt

0

Anonīms 27.06.2017. 10.24

Te ir raksts par to, kā ES uz Turciju pārskaita simtiem miljoniem eiro – konkrēti minēti 811 miloni eur, kamēr nauda līdz bēgļiem nemaz neaiziet.

Savulaik ES pieļāva Grieķu lielo viltību – melus, tad ES skaitīja naudu palestīniešu teroristiem. Tagad – Latvijā cilveki mirst nabadzībā un beztiesībā, kamēr pār Truciju līst miljonu lietus.

Tas ir normāli? Mūsu deputāti GRIGULE, KARIŅŠ, KALNIETE, MAMIKINS utt bauda savas pirvilēgijas un klusē par šīm netaisnībām. Tas ir normāli?

http://www.focus.de/politik/videos/eu-in-erklaerungsnot-tuerkische-regierung-bereichert-sich-offenbar-an-Der türkische Staat profitiert offenbar direkt vom Flüchtlingsabkommen mit der Europäischen Union. Von den bislang ausgezahlten 811 Millionen Euro seien 222 Millionen an die Regierung von Präsident Erdogan geflossen.-fuer-fluechtlingsprojekte_id_7261706.html

0
0
Atbildēt

0

Anonīms 27.06.2017. 10.18

Neticu vairs nevienam vārdam par nevienu bēgli.

Mana svēta pārlieciba ir tāda, ka Vācijā ir izveidojusies jauna veida nacisma ideoloģija. Ja Hitlera ideoloģija bija āriešu rases tīrība un privilēģija, tad jaunā nacisma pamatideoloģija ir Eiropas tautām uzpiest islamizācija,vardarbīgi vedot iekšā dažādas nācijas, bet par prioritāti izvrizot islāma ticību.

Es kategoriski esmu pret to, kategoriski.

Un manas pamattiesības ir paust par to bažas, nemieru, bailes – tās ir manas pamatemocijas, kad es dzirdu vārdus bēglis, imigrants, musulmanis, islams.

Es jūtos savās tiesībās ierobežota, es redzu kā nabadzībā grimst mana tauta, kamēr privilēģijas tiek nodrošinātas tiem cilvēkiem, kurus dēvē par bēgļiem un kuri bēg arī no Latvijas.

Starp citu – uzrakstiet par to ASV AT lēmumu atļaut ierobežot musulmanu imigrāciju uz ASV. Pastāstiet vairāk, kāpēc Austrālija un Jaunzēlande , vai tā pati Namībija , kur esot vajadzigas dabra rokas – neuzņem Āfrikas bēgļus.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu