"Saskaņa" pārņem vadību Daugavpilī, Rēzeknē - saglabā mēra posteni • IR.lv

“Saskaņa” pārņem vadību Daugavpilī, Rēzeknē – saglabā mēra posteni

17
Andrejs Elksniņš. Foto: Ieva Makare, LETA

Daugavpils domē koalīciju “Saskaņa” izveidoja ar Riharda Eigima partiju un gāza vēlēšanās uzvarējušo “Latgales partijas” mēru

Pirmdien partija “Saskaņa” nonāca pie Latvijas otrās lielākās pilsētas – Daugavpils – vadības grožiem. Ar balsu vairākumu Daugavpils pilsētas domes vadītāja amatā ievēlēts “Saskaņas” saraksta līderis Andrejs Elksniņš.

Tā kā arī Rēzeknē pilsētas mēra amatā atkārtoti pirmdien ievēlēts “Saskaņas” saraksta līderis Aleksandrs Bartaševičs, kurš bija vienīgais mēra amata kandidāts, šis politiskais spēks nonācis abu Latvijas lielāko Latgales pilsētu vadībā.

Koalīciju Daugavpils domē izveidojusi “Saskaņa” un Riharda Eigima “Mūsu partija”, ārpus tās atstājot līdzšinējā domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša pārstāvēto “Latgales partiju”. Par Elksniņu nobalsoja visi pieci “Saskaņas” deputāti, kā arī koalīcijas partneri – četri saraksta “Mūsu partija” deputāti. Pret bija visi seši “Latgales partijas” deputāti, kuri savas balsis atdeva par Lāčplēsi.

Savukārt par Bartaševiču Rēzeknē balsoja desmit deputāti, pret bija divi. 

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem vēlēšanu rezultātiem, Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās ar minimālu pārsvaru uzvarējusi valdošā “Latgales partija”, kas ieguva Daugavpils domē sešus deputātu mandātus. “Saskaņa” Daugavpils domē ieguva piecas, bet Eigima “Mūsu partija” četras deputātu vietas. Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

Lāčplēsis pirmo reizi tika ievēlēts par Daugavpils domes priekšsēdētāju 2009.gadā, tomēr 2011.gada marta beigās neapmierinoša darba dēļ viņu atcēla no mēra amata. Nākamreiz pilsētas domes vadītāja amatā viņš stājās pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām, pildot pienākumus līdz pat šai dienai.

Rēzeknē astoņus gadus pie varas esošā partija “Saskaņa” pārliecinoši uzvarēja šajās pašvaldību vēlēšanās. “Saskaņa” jaunajā domes sasaukumā ieguva deviņas deputātu vietas, kas ir par vienu vietu vairāk nekā 2013.gadā. Domē ievēlēts pašreizējais pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, Lidija Ostapceva, Vladimirs Bogdanovs, Aleksandrs Irišins, Aleksejs Stecs, Jānis Krišāns, Andrejs Rešetņikovs, Igors Sergejevs, Olga Strode.

Ar krietni mazāku balsu skaitu otrajā vietā ierindojas partiju apvienība, kuras sastāvā ir “Latgales partija”, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” un “Vienotība”. Šai partijai domē būs divi deputāti, kas jau tagad strādā pašvaldībā – Edmunds Teirumnieks un Jāzeps Korsaks.

Tālāk seko Zaļo un zemnieku savienība un domē vietu iegūst kādreizējais domes priekšsēdētājs Juris Guntis Vjakse. Savukārt kā pēdējā domē iekļuvusi partija, kuru domē pārstāvēs viens deputāts – Igors Lucijanovs.

 

Komentāri (17)

vvilums 26.06.2017. 14.40

Komunisma rēgs augšamceļas.
Teamvaji un autobusi vadās visus pa velti, 9. maijā liela svinēšana ar staļina cienītāj-mākslinieku vieskoncertiem un vietējo sarkano arotbiedrības korogu vicinātājiem.

+4
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > vvilums 26.06.2017. 15.11

    neaizmirsti, ka Līgo vakarā latvieši ar krieviem pļeskoja pa Daugavmalu aeroflotes plakātu sarkanajā žilbumā

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

basta 26.06.2017. 12.46

“Ja vienreiz ielaidīs krievu uti kažokā, ārā to dabūt būs grūti.”

Par pretvalstisku vēlētāju sastāva izmainīšanu, ir atbildīgs ikviens LC mērglis, tai skaitā čekas kurmis, Bordāns un protams plānprātiņi vai nelieši, kas par tādiem balsojuši.

+3
-2
Atbildēt

2

    basta > basta 26.06.2017. 14.07

    to vitalisvita

    Fašistisko izdzimteņu bidlostāna izmainīja iedzīvotāju sastāvu, vēlētāju sastāvu izmainīja tās pakalpiņi: LC komunistu cūkas, zagļi un čekas pidrillas. Iedzīvotāju sastāva izmaiņas tika izdarītas, rupji pārkāpjot PSRS parakstīto 1949. gada Ženēvas konvenciju. Pēc neatkarības atjaunošanas Latviju bija gatavi pamest ievērojama daļa homo russicus, bet viņi tika apdāvināti ar dzīvokļiem un tiem tika nodrošinātas bezprecedenta privilēģijas.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    vitalisvita > basta 26.06.2017. 13.55

    Uzskatu, ka tā “pretvalstisko vēlētāju sastāva izmainīšana” ir notikusi okupētājvalsts jurisdikcijā un tāpēc starptautiskajā jurisdikcijā tā nav likumīga un saistoša, jo ANO statūtiem tā navbijusi atbilstoša.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 26.06.2017. 19.24

Kurš man gribēs iebilst, ka SC nav pie varas Latvijā…kurš???

Es pat teikšu drosmīgāk – SC ir varas partija mūsu valstī…

Un kopā ar Lemberga ZZS tā turpmāk noteiks toni Latvijā..

Lūk, kāpēc tik svarīgi bija nošķelt SC no Lemberga ZZS…un to varēja izdarīt ar Rīkojuma Nr2 palīdzību. Vajadzēja skatīties vismaz pāris soļus uz priekšu, bet aunu bars redz tikai savu degungalu.

Drīz atdosim ne tikai Rīgu, bet arī valsti…

+1
-1
Atbildēt

3

    basta > Skumjais Bruņinieks 26.06.2017. 21.07

    to Skumjais Bruņinieks

    Gan jau SC pārvaldītā valstī Rinkēvičam un Kazlovskim ērtas un ietekmīgas siles tiks saglabātas un Zatļers tiks pasludināts par Latvijas goda prezidentu uz mūžu ar īpašām privilēģijām.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 27.06.2017. 13.10

    Drīz atdosim ne tikai Rīgu, bet arī valsti…

    ——————

    jāaptur nelikumīgi ievesto kolonistu naturalizācija, kamēr nav par vēlu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > Skumjais Bruņinieks 27.06.2017. 14.28

    to andrejs

    Ir jāaptur nolādētie kropļi, kas kremļa uzdevumā veic Latvijas demogrāfisko piesārņošanu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu