Rebeka Koha triumfē pasaules junioru čempionātā • IR.lv

Rebeka Koha triumfē pasaules junioru čempionātā

24
Rebeka Koha ar zelta medaļu pasaules junioru čempionātā svarcelšanā. Foto: EPA/LETA

Talantīgā Latvijas svarcēlāja svētdien uzvarēja sacensībās Tokijā

Svara kategorijā līdz 58 kilogramiem Rebeka Koha raušanā tika galā ar 99 kilogramiem, bet grūšanā pacēla 120 kilogramus, kas summā deva 219 kilogramus un par vienu kilogramu ļāva viņai apsteigt par favorīti uzskatīto ķīnieti Čuņjaņu Janu. Koha par sešiem kilogramiem pārspēja savu personīgo un arī Latvijas rekordu, ziņo LETA.

“Esmu ļoti laimīga un lepna par sevi, par savu komandu, kas man palīdzēja šo sasniegt – treneriem Eduardu Andruškeviču un Viktoru Ščerbatihu,” teica Koha, kura pasaules čempionātā uzvarēja pirmoreiz. 

Spotistei visu karjeru bijis mērķis uzvarēt kādu sāncensi no Ķīnas. “Viņas man vienmēr likušās spēcīgākās svarcēlājas pasaulē. Tomēr šodien pierādīju, ka tā nav patiesība.” “Taču tas nav viss. Tagad varu gatavoties nākamajām sacensībām. Man nepieciešams kļūt vēl spēcīgākai un spēcīgākai,” teica svarcēlāja.

Koha 2014.gadā ieguva otro vietu pasaules junioru čempionātā, 2015.gadā palika sestā, bet pērn pusotru mēnesi pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm izcīnīja ceturto vietu svarā līdz 53 kilogramiem. Toreiz viņa summā pacēla 195 kilogramus.

Svētdienas sacensībās Kohai raušanā rezultatīvi bija visi trīs piegājieni, kuros tika pacelti attiecīgi 93, 96 un 99 kilogrami. Latviete tika pie mazās sudraba godalgas, jo konkurente no Ķīnas pacēla 100 kilogramus.

Arī grūšanā Kohai visi gājieni bija veiksmīgi, tiekot galā ar 111, 117 un 120 kilogramiem. Taču ķīniete izšķirīgajā gājienā nepacēla 120 kilogramus, kas nozīmēja latvietes triumfu sacensībās.

Trešo vietu ar 213 kilogramiem guva Ratanapona Pakarata no Taizemes.

Komentāri (24)

igulens_gmx_de 19.06.2017. 13.39

Malacis! tādu priekšzīmigu jaunu sportistu vajaga uzrādit katram sološam iesācējam!

+1
0
Atbildēt

3

    Anonīms > 19.06.2017. 15.43

    lia man piedod visi Svētie, bet tas nav sievietes sporta veids. Nespēju sajūsināties

    0
    0
    Atbildēt

    0

    igulens_gmx_de > 19.06.2017. 18.58

    Nu svētiem gan tur nav nekādas daļās!

    Nožēlojami,bet saprotams variet izvēlēties dzīvot ierobežotā pasaules skatijumā. Vai patiešam nenovēliet katram cilvēkam izmantot tiesības attīstīt savas spējas un intereses bez kādiem sabiedriski uzspiestiem aizpriedumiem?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 19.06.2017. 19.54

    ne es tev ne sportistei, ko nost ņemu, bet ka es saku – nu kāpēc jāceļ svari jaunai meitenei. Ja vēl tantuki to darītu – nu lai būtu, bet jauna meitene …. man ir tiesības paust nostāju un es paužu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu