Latvijas vārds • IR.lv

Latvijas vārds

2
Aļona Ostapenko. Foto: laikraksts.com
Gunārs Nāgels

Nepazudām ne okupācijas gados, esam zināmi tagad

Liktenīgais jūnijs uz laiku izdzēsa Latviju no pasaules kartes. Padomju savienības uzbrukums Latvijas robežposteņiem 1940.gada 15.jūnijā, okupācija 17.jūnijā un masveida deportācijas gadu vēlāk 1941.gada 14.jūnijā smagi iedragāja nācijas spēku un garu.

Visus garos okupācijas gadus trimdas latvieši atgādināja pasaulei par Latvijas likteni un neatļāva Latvijas vārdam vienkārši pazust, kā to vēlējās okupācijas vara.

Kā tagad vislabāk popularizēt Latvijas tēlu? Šajos laikos ir trīs lietas, kuras var nodrošināt plašu atbalsi pasaules presē – kāda lielāka traģēdija, panākumi kultūrā un sekmes sportā.

Latvijas mūziķi, dziedātāji, diriģenti bieži parādās dažādās pasaules valstīs – Austrālijā pirms pāris nedēļām Sidnejas operas namā uzstājās vijolniece Baiba Skride un diriģents Andris Poga.

Tagad Latvijas vārds ir parādījies pasaules presē ar ziņām, ka pirmo reizi kāds latvietis ir uzvarējis vienu no četriem ”Grand Slam” tenisa turnīriem – tie ir Austrālijas, Francijas, Vimbldonas un ASV atklātie čempionāti.

Aļona jeb Jeļena Ostapenko 10.jūnijā uzvarēja Francijas atklātajā tenisa čempionātā Roland-Garros tikai divas dienas pēc savas 20.dzimšanas dienas. Līdz ar to viņa tagad ir 12. labākā sieviešu tenisiste pasaulē.

Novēlam viņai arī turpmāk sekmes, sevišķi nākamgad Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā viņa šogad bija sasniegusi trešo kārtu.

Gunārs Nāgels ir Austrālijas laikraksta ”Latvietis” redaktors.

Komentāri (2)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu