Laikraksts: Pēc ugunsgrēka Londonas "Grenfell Tower" ēkā pazuduši 65 cilvēki • IR.lv

Laikraksts: Pēc ugunsgrēka Londonas “Grenfell Tower” ēkā pazuduši 65 cilvēki

4
''Grenfell Tower'' ugunsgrēkā pazudušo cilvēku fotogrāfijas pie nodegušās ēkas. Foto: Reuters-LETA

Meja izpelnās kritiku par netikšanos ar “Grenfell Tower” ugunsgrēkā izdzīvojušajiem

Tabloīds “The Sun” piektdien vēsta, ka pēc ugunsgrēka “Grenfell Tower” ēkā Londonā joprojām ir pazuduši 65 cilvēki, ziņo aģentūras LETA-Reuters. Līdz šim apstiprināta 17 cilvēku bojāeja. “Grenfell Tower” dzīvoja ap 600 cilvēku, un ugunsgrēkā pazudušas veselas ģimenes.

Londonas metropoles policijas priekšnieks Stjuarts Kandijs ceturtdien, atbildot uz jautājumu, vai upuru skaits varētu pārsniegt 100, pavēstīja: “Es gribētu cerēt, ka tas nebūs trīsciparu skaitlis.”  Policija brīdinājusi, ka tā varētu nebūtu spējīga identificēt visus ugunsgrēkā bojāgājušos.

Ugunsgrēks 24 stāvu ēkā “Grenfell Tower” izcēlās trešdienas naktī . Ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien izpelnījusies kritiku par to, ka nav tikusies ar ugunsgrēkā “Grenfell Tower” izdzīvojušajiem cilvēkiem. Meja tikās ar avārijas dienestu darbiniekiem un televīzijā izteica līdzjūtību cietušajiem, kā arī paziņoja, ka notiks valdības izmeklēšana par ugunsgrēku.

Tomēr atšķirībā no Londonas mēra Sadika Hana un leiboristu līdera Džeremija Korbina, Meja netikās ar ugunsgrēkā izdzīvojušajiem, izpelnoties sabiedrības, mediju un partijas biedru kritiku.

“Viņa vēlējās pilnīgi kontrolētu situāciju, kurā viņa neizmantoja savu cilvēcību,” raidorganizācijai BBC sacīja bijušais ministrs Maikls Portillo. “Viņai vajadzēja būt tur ar iedzīvotājiem,” uzsvēra Portillo, piebilstot, ka premjerministrs nedrīkst baidīties no cilvēkiem un viņu emocijām.

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu