"Washington Post": Pret Trampu sākta izmeklēšana par iespējamo tiesvedības traucēšanu • IR.lv

“Washington Post”: Pret Trampu sākta izmeklēšana par iespējamo tiesvedības traucēšanu

33
Donalds Tramps. Foto: Reuters-LETA

Aptauja: Vairākums amerikāņu domā, ka Tramps nerespektē ASV demokrātiskās tradīcijas

Īpašais prokurors Roberts Millers sācis izmeklēšanu pret ASV prezidentu Donaldu Trampu par iespējamo tiesvedības un izmeklēšanas traucēšanu, atsaucoties uz anonīmām amatpersonām, trešdien ziņoja laikraksts “Washington Post”. Kā vēsta aģentūra LETA-Reuters, Millers izmeklē Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un Trampa kampaņas darbinieku kontaktus ar Krieviju.

Millers no 2001.līdz 2013.gadam vadīja ASV Federālo izmeklēšanas biroju (FIB). Jau vēstīts, ka Tramps maija sākumā no FIB direktora amata atcēla Džeimsu Komiju, kurš pārraudzīja izmeklēšanu par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. Pēc tam Tieslietu ministrija Milleru iecēla par īpašo prokuroru, kuram uzticēja šo izmeklēšanu.

Komijs pagājušajā nedēļā Kongresā pauda viedokli, ka Tramps viņu atlaidis šīs izmeklēšanas dēļ. Viņš atklāja informāciju, kas apliecināja ļoti nozīmīgu Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu norisē. “Washington Post” ziņoja, ka izmeklēšana pret Trampu par tiesvedības traucēšanu sākta pāris dienas pēc Komija atlaišanas 9.maijā.

Trampa juristi noraidīja laikraksta ziņoto, bet Millera pārstāvji atteicās sniegt komentārus. Kā norāda eksperti, maz ticams, ka pret Trampu tiks sākta kriminālizmeklēšana, taču, ja prezidenta darbības ir sasniegušas tiesvedības traucēšanas līmeni, tas var būt pamats impīčmentam.

Vairākms amerikāņu uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps nerespektē valsts demokrātiskās tradīcijas, liecina ceturtdien publiskota aptauja. Kā vēsta aģentūra LETA, ziņu aģentūras AP un Sabiedrisko lietu izpētes centra NORC aptauja rāda, ka vairāk nekā 6 no 10 amerikāņiem neatbalsta Trampa rīcību.

Divas trešdaļas amerikāņu jeb 65% uzskata, ka Tramps daudz nerespektē ASV demokrātiskās institūcijas un tradīcijas vai vispār tās neciena. Viena trešdaļa amerikāņu domā, ka tā nav un prezidents respektē demokrātiskās institūcijas un tradīcijas. Kopumā 64% aptaujāto neatbalsta un 35% atbalsta Trampa politiku.

Lielākā daļa aptaujas interviju notika pēc tam, kad Tramps pagājušajā mēnesī atlaida FIB vadītāju Džeimsu Komiju.

Komentāri (33)

basta 15.06.2017. 23.54

Putins gatavs piedāvāt Komijam politisko patvērumu.https://www.youtube.com/watch?v=THA7OZfrzY4

0
-1
Atbildēt

0

basta 15.06.2017. 22.19

Lai kremlis atbrīvotos no Trampa kunga, ir nepieciešams arī Republikāņu atbalsts, bet izskatās, ka viņi un Tramps aizvien labāk saprotas. Tramps atlaida Komiju – skandāls, kad melnādainis atlaida Mulleru, tad nebija skandāls. Vai Demokrātu partijai būtu jāveido Prezidenta komanda?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu