Arī "Vienotība" atbalsta sociālo iemaksu celšanu un lielāku IIN progresivitāti • IR.lv

Arī “Vienotība” atbalsta sociālo iemaksu celšanu un lielāku IIN progresivitāti

29
Foto: Zane Bitere, LETA

Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu palielināšanas par procentpunktu fiskālā ietekme 2018.gadā būtu 72,9 miljoni eiro.

Nolūkā rast trūkstošo finansējumu veselības aprūpei arī “Vienotība” varētu atbalstīt sociālo iemaksu palielināšanu un lielāku iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) progresivitāti, ziņo LETA.

“Vienotības” Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa pēc politiskā spēka tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja, ka šodien Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nāk ar jaunu piedāvājumu par sociālo iemaksu palielināšanu par vienu procentpunktu, kas varētu būt risinājums veselības aprūpes finansējuma pieaugumam. “Vienotībai” bija atbalstošs viedoklis, tomēr šī politiskā spēka pārstāvji uzsver, ka jārod risinājums arī attiecībā uz tiem cilvēkiem, kuri nemaksā sociālo nodokli, pastāstīja Āboltiņa.

Runājot par pārējo nodokļu reformu kopumā, politiķe akcentēja, ka jaunu piedāvājumu neesot bijis, tomēr ZZS pārstāvji apliecinājuši, ka budžeta deficīts netiks palielināts.

Atceļot solidaritātes nodokli, varētu tikt ieviesta lielāka IIN progresivitāte lielāku algu saņēmējiem.

Pašlaik visi koalīcijas partneri diskutē par veselības aprūpes finansējumu un nodokļu reformu.

Kā ziņots, ZZS valde vakar vienojās atbalstīt sociālo iemaksu palielināšanu par vienu procentpunktu, lai rastu papildu līdzekļus veselības aprūpei, aģentūrai LETA paziņoja ZZS līderis Augusts Brigmanis. ZZS kategoriski noraida piedāvājumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) palielināšanu un fiksēto 20 eiro maksājumu par veselības aprūpes pakalpojumiem, teica Brigmanis.

Politiķis apliecināja, ka ZZS atbalstīs sociālo iemaksu palielināšanu – par 0,5 procentpunktiem darba devējiem un 0,5 procentpunktiem darba ņēmējiem.

Kā aģentūra LETA noskaidrojusi Finanšu ministrijā, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu palielināšanas par procentpunktu fiskālā ietekme 2018.gadā būtu 72,9 miljoni eiro.

 

Komentāri (29)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu