CVK izsludina atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī • IR.lv

CVK izsludina atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī

34
Foto: Patrīcija Eglīte, LETA

Neprecizitātes vēlēšanu komisijas darbā norādījusi Nacionālās apvienības pārstāve

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piektdien nolēma izsludināt atkārtotas vēlēšanas Ķekavas novada 785.iecirknī, vēsta aģentūra LETA. Atkārtota balsošana notiks 22.jūlijā. Pārējās norādes par neprecīzu vēlēšanu norisi uzskatītas par rezultātus neiespaidojušām. Līdz ar to pašvaldību vēlēšanu rezultāti ir apstiprināti.

Lūgumu atcelt vēlēšanas Ķekavas iecirknī bija izteikusi nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāta kandidāte Ieva Arnte. Viņa informēja, ka Ķekavas novadā VL-TB/LNNK sarakstam pietrūka piecas vēlētāju balsis, lai pārvarētu 5% barjeru. “No vienas puses mēs esam gatavi pieņemt šo zaudējumi, bet manā rīcībā ir informāciju, ka 785.iecirknī pie balsu skaitīšanas esot atrasti par sešiem biļeteniem vairāk nekā bijuši paraksti,” pauda Arnte.

Viņa sacīja, ka varbūt biļeteni ir piebērti, bet varbūt vēlēšanu komisijas locekļi ir aizmirsuši iedot parakstīties. Arnte norādīja, ka Ķekavas vēlēšanu komisija savu darbu nav darījusi pienācīgi. “Ja viss būtu korekti, iespējams, mums piecas nepieciešamās balsis būtu atradušās. Mēs negribam samierināties, ka VL-TB/LNNK nebūtu iekļuvuši domē komisijas nolaidības dēļ,” stāstīja Arnte.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada domē no 14 kandidējušajām partijām tikuši deviņi politiskie spēki. Lielāko vēlētāju atbalstu izdevās gūt Jaunajai konservatīvajai partijai, par ko nobalsoja 21,38% vēlētāju. 12,07% balsu vēlēšanās izdevās gūt Latvijas Zemnieku savienībai, savukārt 11,24% balsu ieguva partija “Reģionu alianse”.

Partija “Gods kalpot mūsu Latvijai” Ķekavas novadā ieguva 9,58% vēlētāju balsu, savukārt 7,9% vēlētāju balsis ieguva “Vienotības”, politisko partiju “Izaugsme” un “Latvijas attīstībai” kopīgais saraksts. Partija “Saskaņa” ieguva 6,85% vēlētāju balsu. Ļoti blīvi rezultātu ziņā ierindojās trīs partijas – “Vienoti Latvijai”, “Vidzemes partija” un Latvijas Zaļā partija, kuras attiecīgi tika pie 5,21%, 5,2% un 5,13% vēlētāju atbalsta.

Domē, nepārvarot 5% barjeru, neiekļuva pieci politiskie spēki. Līdz iekļūšanai domē nedaudz pietrūka nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!”- “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, par ko nobalsoja 4,95% vēlētāju. Tuvu robežas pārvarēšanai bija partija “No sirds Latvijai”, kura ieguva 4,75% velētāju balsu.

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu