Pārbauda sociālās aprūpes centra iemītnieku izvēles ietekmēšanu vēlēšanās • IR.lv

Pārbauda sociālās aprūpes centra iemītnieku izvēles ietekmēšanu vēlēšanās

28
Foto: Sintija Zandersone, LETA

Drošības policija saņēmusi ziņojumu par sociālās aprūpes centra ”Ezerkrasti” klientu iespējamo ietekmēšanu

Drošības policija (DP) pārbauda valsts sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāles “Ezerkrasti” iemītnieku iespējamo izvēles ietekmēšanu pašvaldību vēlēšanās, vēsta aģentūra LETA. Kāda persona sociālajos tīklos apgalvo, ka redzējusi, kā ar autobusu uz kultūras centrā “Berģi” izvietoto 103.iecirkni atvesti “Ezerkrasti” iemītnieki ar instrukcijām, par ko jābalso.

DP apstiprināja, ka informācija tiek pārbaudīta, taču plašākus komentārus nesniedza. Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka 103.iecirknī nobalsojuši 1876 pilsoņi, par derīgām vēlēšanu zīmēm atzītas 1869. Šajā iecirknī pārsvarā balsots par partiju “Saskaņa”, Jauno konservatīvo partiju, kā arī Latvijas Reģionu apvienības un “Latvijas attīstībai” sarakstu.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja “Ezerkrastu” vadītāja Valentīna Maļcāne, nekas tāds “absolūti nav noticis”, jo aprūpes centra iemītnieki 3.jūnijā tika vesti uz kultūras centru, lai apmeklētu kāda Norvēģijas kora koncertu. Sociālās aprūpes centra “Rīga” filiāle “Ezerkrasti” nodrošina ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pilngadīgām personām ar invaliditāti un smagiem garīga rakstura traucējumiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar pašvaldību vēlēšanām DP kopumā saņēmusi vairāk nekā 100 signālus par iespējamiem pārkāpumiem. Pārbaudē vairākums signālu neapstiprinājās, bet par citiem joprojām pārbaude turpinās.

Pašlaik DP lietvedībā ir divi kriminālprocesi par apzinātu kavēšanu personai brīvi izmantot tiesības vēlēt deputātus. Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu un nodevusi to DP. DP kompetencē ir izmeklēt pārkāpumus par balsu apzinātu nepareizu saskaitīšanu, kā arī par apzinātu aizklātas balsošanas pārkāpšanu. DP kompetencē ir izmeklēt arī balsu pirkšanu.

Komentāri (28)

mikelisegle 08.06.2017. 07.51

Interesanti ir arī vēlēšanu rezultāti kādā Jūrmalas iecirknī, kurā balsoja tā pansionāta iemītnieki, kurā par aprūpētāju strādā kāda nu jau ievēlēta deputāta māte.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu