Ušakovs atzīst kļūdas, to labošanu sākšot ar reformām ''Rīgas namu pārvaldniekā'' • IR.lv

Ušakovs atzīst kļūdas, to labošanu sākšot ar reformām ”Rīgas namu pārvaldniekā”

24
''Saskaņas'' priekšvēlēšanu reklāma. Foto: Zane Bitere, LETA

”Saskaņas” līderis sola ”sakārtot kadrus” RNP; priekšvēlēšanu aģitācijā pārkāpumus nesaskata

Rīgas domes valdošā koalīcija darbā ir pieļāvusi virkni kļūdu, kurus tā centīsies labot, šorīt LTV “Rīta panorāmā” atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (S). Kā citē aģentūra LETA, pēc Ušakova vārdiem, kļūdu labojums tikšot sākts ar reformām “Rīgas namu pārvaldniekā” (RNP).

Politiķis teica, ka reforma jau faktiski esot sagatavota, taču pirms vēlēšanām “nevarējām atļauties reformēt”. Aktīvākā RNP reformu fāze sākšoties augusta beigās un varētu tikt pabeigta pusgada laikā. Ušakovs piekrita, ka RNP darba kvalitāte ar klientiem klibo, tāpēc notikšot “kadru sakārtošana”, kāds tikšot rotēts, bet citus atlaidīšot. Atlaižamo skaitu Ušakovs nevarēja nosaukt, uzsverot, ka vēl tiks vērtēts katra darbinieka darba rezultāts.

Taujāts, vai “Saskaņa” apsver iespējas stiprināt koalīciju un uzrunāt sadarboties cilvēkus no citām partijām, Ušakovs atzina, ka opozīcija ir kļuvusi spēcīgāka un tas spiež būt disciplinētākiem. Ušakovs apgalvoja, ka esot atvērts sadarbībai, bet visas opozīcijas partijas ir vienojušās ar S/GKR nesastrādāties, tāpēc viņš gaidīšot, kad “šiem cilvēkiem pāries priekšvēlēšanu eiforija” un tad varbūt runāšot.

Ušakovs neatbildēja uz jautājumu, kurš no opozīcijas spēkiem viņam šķiet konstruktīvākais sadarbībai, uzsverot, ka visa opozīcija ir faktiski jauna un viņam nav sadarbības pieredzes ar šiem cilvēkiem. Komentējot “Saskaņas” aģitāciju pirms pašvaldību vēlēšanām, Ušakovs atzina, ka ir redzējis viena Rīgas domes darbinieka e-pastu, kurā viņš aicinājis balsot par sev tīkamo “Saskaņu”, taču Ušakovs ir pārliecināts, ka tas nav pārkāpums.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu