Par piesavināšanos prasa apsūdzēt bijušo Rīgas Centrāltirgus priekšnieku • IR.lv

Par piesavināšanos prasa apsūdzēt bijušo Rīgas Centrāltirgus priekšnieku

40
Anatolijs Abramovs. Foto: Ieva Čīka, LETA

KNAB lūdz apsūdzības izvirzīt Abramovam un vēl četrām personām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par piesavināšanos lūdzis prokuratūrai apsūdzēt piecas personas, tostarp bijušo Rīgas Centrāltirgus priekšnieku Anatoliju Abramovu, vēsta aģentūra LETA. Neminot personu vārdus, KNAB šodien informēja, ka laika posmā no 2014.gada aprīļa līdz 2015.gada jūlijam Rīgas pašvaldības akciju sabiedrības “Rīgas Centrāltirgus” darbinieki veica prettiesiskas darbības.

Rīgas domes kapitālsabiedrības valdes priekšsēdētājs organizēja piesavināšanos lielā apmērā, kapitālsabiedrības darbinieks atbalstīja valdes priekšsēdētāja organizēto piesavināšanos, savukārt trīs darbinieki piesavinājās kapitālsabiedrības naudas līdzekļus lielos apmēros, kas viņu rīcībā nonāca darba pienākumu izpildes gaitā, un nodeva tos vadībai.

Vienu valsts amatpersonu lūgts apsūdzēt par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, ja tas radījis smagas sekas, un par piesavināšanās lielā apmērā organizēšanu. Vēl vienu valsts amatpersonu lūgts apsūdzēt par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas radījis smagas sekas, un piesavināšanās lielā apmērā atbalstīšanu. Trīs personas varētu apsūdzēt par piesavināšanos lielā apmērā.

Komentāri (40)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu