Lielbritānija pārtrauc informācijas apmaiņu ar ASV par Mančestras terorakta izmeklēšanu • IR.lv

Lielbritānija pārtrauc informācijas apmaiņu ar ASV par Mančestras terorakta izmeklēšanu

31
Foto: Reuters-LETA

Briti vaino amerikānu kolēģus priekšlaicīgā izmeklēšanas informācijas nopludināšanā medijiem

Lielbritānijas policija pārtrauks informācijas apmaiņu ar ASV par Mančestrā notikušā terorakta izmeklēšanu, ziņo britu mediji, vēsta aģentūras LETA-DW. Kā ziņo telekanāls “Sky News”, Lielbritānijas valdību saniknojis fakts, ka informācija par terorista identitāti nopludināta ASV medijiem vēl pirms tam, kad to oficiāli bija atklājusi britu policija.

Lielbritānijas tiesībsargāšanas iestādes ir pārliecinātas, ka slepeno informāciju medijiem nopludinājuši ASV kolēģi. Laikraksts “The Guardian” vēsta, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja NATO samita laikā Briselē gatavojas apspriest incidentu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada jau paudusi neapmierinātību ar terorista identitātes atklājušās informācijas nopludināšanu un publicēšanu laikraksta “The New York Times”. “Sarunā ar mūsu draugiem es ļoti skaidri paziņoju, ka kaut kas līdzīgs nedrīkst atkārtoties,” uzvēra Rada. “Britu policija ir skaidri paziņojusi, ka izmeklēšanas interesēs tā patstāvīgi vēlas kontrolēt informācijas plūsmas,” piebilda ministre.

“The New York Times” trešdien publicēja fotogrāfijas no notikuma vietas, kurās redzami pierādījumi, kā arī teroristam piederošas lietas. Nākamajā dienā pēc sprādziena ASV telekanāls CBS nosauca iespējamā terorakta sarīkotajā vārdu. Lielbritānijas policijas priekšnieks tikmēr vainoja amerikāņu kolēģus uzticības graušanā un paziņoja, ka pierādījumu publicēšana ir radījusi nopietnu kaitējumu terorakta izmeklēšanai.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus. Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums “Islāma valsts”. Aizdomās par saistību ar teroraktu aizturēti vairāki cilvēki.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu