Ministram VBTAI vadītājas lēmums pamest amatu bijis pārsteigums • IR.lv

Ministram VBTAI vadītājas lēmums pamest amatu bijis pārsteigums

25
Ilona Kronberga. Foto: Ieva Čīka, LETA

Kronberga pēkšņo atkāpšanos pamatojusi ar personiskiem iemesliem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) vadītājas Ilona Kronbergas vakar paziņotais lēmums pamest amatu bija pārsteigums, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atzina labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība), citē aģentūra LETA.

Ministrs teica, ka Kronberga norādījusi personiskus iemeslus aiziešanai no amata. Tālāk ministrs neesot interesējies. “Atlūgums bija liels pārsteigums. Viņas darbs tiek vērtēts pozitīvi. Kronberga inspekcijas vadītājas amatā sāka strādāt smagā brīdī, kad katru mēnesi notika kāds skaļš gadījums saistībā ar pārkāpumiem bērnu tiesību aizsardzības jomā,” teica Reirs.

Līdz ar to Kronbergai bija ne tikai jāiepazīstas ar iestādes specifiku, bet tika uzdoti papildu darbi – vadīt un piedalīties darba grupās, lai izstrādātu priekšlikumus likumdošanas izmaiņām un bērnu tiesību aizsardzības jomas sakārtošanai. Kronberga esot iesniegusi apjomīgu dokumentu, kurā izklāstīts viņas redzējums. Līdz rudenim Labklājības ministrija izstrādās konkrētus priekšlikumus, kā reformēt sistēmu.

VBTAI vadītāja Kronberga atlūgumu iesniegusi pēc aptuveni pusgada atrašanās amatā, trešdien vakarā vēstīja LETA. Lēmumu iesniegt atlūgumu viņa esot pieņēmusi saistībā ar pozitīvu pavērsienu privātajā dzīvē.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu