Prezidents: Nav normāli, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tik ilgi ir bez vadības • IR.lv

Prezidents: Nav normāli, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tik ilgi ir bez vadības

27
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ilgstoši esot bez vadītāja, tiek paralizēts jebkuras iestādes darbs, sacīja Vējonis.

Tas nav normāli, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tik ilgi ir bez vadības, intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis, atstāsta LETA. 

Ilgstoši esot bez vadītāja, tiek paralizēts jebkuras iestādes darbs, sacīja Vējonis. “No sabiedrības viedokļa skatoties, ir ļoti nozīmīgi, ka KNAB strādā efektīvi,” uzsvēra prezidents. Vaicāts, vai situācija nevirzās uz KNAB likvidēšanu, Vējonis sacīja, ka nedomā, ka kāds gribētu šo iestādi likvidēt. Pašlaik notiek KNAB vadītāja kandidātu vērtēšana, viņš piebilda. 

Jau iepriekš vēstīts, ka uz KNAB priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies atsevišķi prokurori un drošības dienestu darbinieki. Oficiāli pieteikto pretendentu pārstāvētās nozares un vārdi netiek atklāti. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti. Konkursa pirmās kārtas otrā komisijas sēde paredzēta 25.maijā plkst.14, taču kā iepriekš norādījis Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tad nākamie soļi vērtēšanas procesā ir atkarīgi arī no drošības iestāžu veiktajām pārbaudēm, lai noskaidrotu pretendentu atbilstību pārējām likumā noteiktajām prasībām.

Komentāri (27)

dzeris49 19.05.2017. 11.44

Ar vadību, bez vadības – nekāda starpība, nu, varbūt, sīkumos.

Kurš būs vadītājs, arī pilnīgi vienalga.

Jo totāli korumpētajā un uz valsts nozagšanu orientētā politiskā elite, kura, saprotams, kalpo un ir saaugusi ar korumpēto ekonomisko eliti, protams, nekad nenozīmēs vadītāju, kas tai traucēs.

Ja šīs elites motivācija būtu valsts labklājība un cīņa ar korupciju, vadītāja jau sen būtu Striķe, Jurašs, utt, jebkurš no tiem, kas sen bija spiesti KNAB pamest, cilvēki, kuriem uzticas, bet, kuri neapmierina pa daļai nopirkto, pa daļai iebiedēto politisko “eliti”, kuru pārstāv ne visai adekvātais cilvēks ar paranojālu personību, ko sauc Streļčenoks.

Adekvāts, neadekvāts, kuru tas šai valstī intersē, galvenais – KNAB viņš ir pilnībā sagrāvis, tātad – “elites” uzdevumu izpildījis, viņš ir akcentēta personība, bet, ne slims, jo savu labumu arī apzinās un zina, kam jākalpo, pie vārda KNAB un Steļčenoks adekvāti cilvēki var tikai nospļauties vai sākt smieties, jo reāli šī iestāde pastāv tikai kā butaforija, “in vitro”, nevis “in vivo”.

Tādu KNAB, kāds tas tagad, sen jālikvidē, jo jēga no tā daudz mazāka, nekā tie līdzekļi, ko tā butaforija izmaksā, bet, lai Rietumi nebļauj, šo te izrādi, ka Latvijā kāds nopietni cīnāds ar korupciju, protams, turpinās, jo vienīgais, no kā baidās mūsu pilnībā atsaldētā “elite” ir Rietumi.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu