ASV nosaka sankcijas pret Irānu ballistisko raķešu programmas dēļ • IR.lv

ASV nosaka sankcijas pret Irānu ballistisko raķešu programmas dēļ

25
ASV un Irānas karogs. Foto: CARLOS BARRIA, REUTERS/LETA

Jaunās sankcijas noteiktas pret septiņām fiziskām un juridiskām personām, tai skaitā divām augstākajām Irānas aizsardzības resora amatpersonām.

ASV Finanšu ministrija ir noteikusi jaunas sankcijas pret Irānu tās ballistisko raķešu programmas dēļ, bet turpinās atcelt sankcijas saistībā ar Irānas kodolprogrammu, kā to paredz starptautiska vienošanās, trešdien paziņoja ASV Valsts departaments. 

Jaunās sankcijas noteiktas pret septiņām fiziskām un juridiskām personām, tai skaitā divām augstākajām Irānas aizsardzības resora amatpersonām un Ķīnā bāzētu tīklu, kas piegādā materiālus Irānas raķešu programmai. Viena no šīm amatpersonām bija iesaistīta sprāgstvielu pārdošanā Sīrijai, vēsta LETA. 

“Šī [ASV] administrācija ir apņēmusies vērsties pret Irānas destabilizējošo uzvedību, tādu kā Irānas ballistisko raķešu attīstīšana un atbalsts [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada režīmam,” sacīja finanšu ministrs Stīvens Mnučins. “Ir satraucoši, ka indivīdi, kas ir iesaistīti Irānas raķešu programmā, palīdz brutālajam Asada režīmam, un mēs rīkojamies, lai iegrožotu šo uzvedību,” piebilda Mnučins.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija pārskata savas attiecības ar Irānu, tostarp apsver, vai izstāties no starptautiskās vienošanās par Irānas kodolprogrammu. Trampa administrācija tomēr jau veic pasākumus pret Irānu saistībā ar cilvēktiesību pārkāpumiem, raķešu programmu un citiem aspektiem, kuri rada bažas, paziņoja Valsts departaments. 

“Šī notiekošā pārskatīšana nemazina ASV apņēmību turpināt vēršanos pret Irānas destabilizējošo aktivitāti reģionā – vai tā būtu Asada režīma atbalstīšana, atbalsts tādām teroristu organizācijām kā “Hezbollah”, vai atbalsts vardarbīgiem kaujiniekiem, kuri grauj valdības Irākā un Jemenā,” sacīja valsts sekretāra palīgs Tuvo Austrumu lietās vēstnieks Stjuarts Džounss. “Un pāri visam, ASV nekad neļaus režīmam Irānā iegūt kodolieroci,” teica Džounss.

Komentāri (25)

basta 18.05.2017. 12.23

Viss, ko cēla melnādainais restartētājs, pagalam. Putinam un citiem noziedzniekiem pret cilvēci, “šaize”.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu