Mediji: Tramps lūdzis Komiju pārtraukt izmeklēšanu par Flinna sakariem ar Krieviju • IR.lv

Mediji: Tramps lūdzis Komiju pārtraukt izmeklēšanu par Flinna sakariem ar Krieviju

29
Donalds Tramps, Maikls Flinns un Džeimss Komijs. Fotokolāža: Reuters-LETA

Baltais nams noliedz mediju vēstīto, pārmetot neprecīzu sarunas atspoguļojumu

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps lūdzis līdzšinējo ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju slēgt izmeklēšanu par sava agrākā drošības padomnieka Maikla Flinna sakariem ar Krieviju, ziņo telekanāls CNN un laikraksts “New York Times”, vēsta aģentūras LETA-DW.

ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns noturējās amatā vien 24 dienas, līdz Tramps viņu atlaida, jo Flinns nebija atklājis patiesību par saviem kontaktiem ar Krievijas vēstnieku Vašingtonā.

Atsaucoties uz dokumentu, ko Komijs uzrakstīja pēc tikšanās ar Trampu 14.februārī, ASV mediji vēstīja – Tramps sacījis Komijam, ka Flins ir ”labs puisis, kurš neko sliktu nav darījis”. Prezidents sacījis, ka Komijs, cerams, liksies mierā šajā lietā. Flinns atstāja amatu dienu pirms Trampa un Komija tikšanās.

Baltais nams noliedzis mediju vēstīto, paziņojot, ka prezidents nekad nav lūdzis Komiju vai kādu citu izbeigt kādu izmeklēšanu, tostarp izmeklēšanu par Flinnu. Baltais nams paziņoja, ka mediji nav precīzi atspoguļojuši sarunu, kas notikusi starp Trampu un Komiju.

Tramps pagājušajā nedēļā atlaida Komiju no amata. Prezidenta administrācija paziņoja, ka Komijs atlaists, jo nav spējis efektīvi vadīt FIB, un noliedza, ka atlaišana būtu saistīta ar izmeklēšanu Krievijas lietā.

“New York Times” ziņoja, ka Komijs pierakstījis sarunā ar prezidentu dzirdēto un sacīto, vēloties dokumentē spiedienu no Trampa puses. Pēc tam viņš parādījis šos ziņojumus augsta ranga FIB darbiniekiem un saviem palīgiem. “New York Times” žurnālisti šos dokumentus savām acīm nav redzējuši, bet viens no Komija sabiedrotajiem nolasījis fragmentus vienam no laikraksta žurnālistiem.

Komentāri (29)

jupissb 17.05.2017. 10.43

Dzeri, šo pats rakstīji, jeb tavs konts uzlauzts?

Pieņemot, ka pats – “rosīšanās pēc zaudējuma” citā vārdā saucas “nepadošanās” un “domāšana ilgtermiņā”. Demokrātijā uzvaras neizbēgami mijās ar sakāvēm, atšķirībā no “suverēnām demokrātijām” un totalitārām iekārtām, kur šāda sakāve ir traģēdija. Latvijas nenobriedušajā demokrātijā šādu piemēru pilns – no Zīgerista un Saimnieka uz LPP un Zatlera partiju, kad zaudējums iezīmē politiskā “projekta” beigas.

Man nav nekādu īpašu simpātiju pret demokrātiem, bet protams, ka viņem jārosās – dzīve turpinās, tūlīt kongresa vēlēšanas utt utt. Viss notiek.

+8
-5
Atbildēt

0

DD1 17.05.2017. 17.43

> dzeris49

“Ne jau Tramps degradé ASV politisko sistému,, bet, taisni demokráti – liberá’li, kas párvértu’sies par totalitáro sektu.”

Labāk nevarētu formulēt. Tā saucamie demokrāti saprot tikai tādu “demokrātiju”, kad viņi ir pie varas un neviens viņus nekritizē. Vairums mediju joprojām ir neobjektīvi DP pakalpiņi,- nevar pieņemt, ka oficiālajiem medijiem ir alternatīva -Twitter, ko Tramps veiksmīgi izmantoja, nepastarpināti uzrunājot tautu, kura viņu saprata.

+9
-8
Atbildēt

11

    zanE. > DD1 17.05.2017. 23.56

    …DD1…pat negrasos minēt kur un zem kāda vārda slēpies, piedod, bet mani tas neinteresē…

    …ja nespēj atšķirt vārdu no nika – tā jau ir Tava problēma un Tev pašai ar to būs jāsadzīvo…

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > DD1 17.05.2017. 23.11

    …DD1…vai tad tik grūti bija atbildēt uz jautājumu pēc būtības?…ceru tomēr atbildi sagaidīt…

    P.S. …neatceros, ka būtu Twitterī kādu DD1 nobanojusi…ja vien cienītā kundze nepiekopj deģenerāļa stratēģiju – mainot sava profila vārdu…

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > DD1 17.05.2017. 21.30

    zanE …

    Pirmkārt viņš pats nav leģitīms Latvijā un turklāt nelegālo imigrantu ievēlēts.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > DD1 17.05.2017. 19.05

    Jā zanE, tev, kā vienmēr, taisnība, mēs esa,m maskēti valsts ienaidnieki, Ušakova un Putina atbalstītāji, utt., jo nedomājam kā tu.

    Pēc Trampa uzvaras un demokrātu un liberāļu reakcijas, absolūti neadekvātas histērijas, skaidrs tikai viens – ne tie ir demokrāti, ne liberāļi, ieskaitot tevi, jo tai reakcijai, spiegu mānijai, visām tām apsūdzībām nav absolūti nekāda sakara ar liberālo domāšanu, drīzāk ar totalitarismu – taisnība tikai man, pārējie muļķi, 50% ASV pilsoņu ir idioti, utt.,un ar ko tad jūs atšķiraties no Krievijas aptaurētajiem putinistiem?

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 17.05.2017. 23.29

    > zanE

    “neatceros, ka būtu Twitterī kādu DD1 nobanojusi…ja vien cienītā kundze nepiekopj deģenerāļa stratēģiju – mainot sava profila vārdu…”

    zanE arī Twitterī slēpjas zem nika, kamēr DD1 Twitterī (par cik Jūs zināt, ka tā ir “cienītā kundze”) eksistē ar pilnu vārdu un uzvārdu (pat foto).

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    basta > DD1 17.05.2017. 22.59

    Liels gan nolasījies vienotībnieku pulks, kā atbalstītāji staļinistu mēslam, Gņilam Išakovam!!! Kā rakstīja Solžeņicins savā nemirstīgā darbā Gulaga arhipelāgs, “sociāli tuvie”. Ko padarīsi, ja Rinkēvičs, Kozlovskis un Ķirsis gaisu zem SC sedziņas atzīst par labu esam un viņu fanāti grib ne tikai paši to ostīt, bet arī visus Latvijas iedzīvotājus piespiest to darīt.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > DD1 17.05.2017. 19.55

    …Dzeri…tāpēc jau jautāju – ar ko Jūs abi ar DD1 atšķiraties no Putina un Ušakova atbalstītājiem?…

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > DD1 17.05.2017. 18.14

    …DD1 un Dzeri…tad jau Jums Ušakovs arī jāslavē, jo tie, kuri iebilst pret Ušakova ieviesto kārtību un viņš taču ievēlēts leģitīmi – arī grauj demokrātiju Latvijā…ak, jā – Tramps tikpat veiksmīgi izmanto FB un Twitter kā Ušakovs, nepastarpināti uzrunājot tautu, kura viņu saprot…

    …un kāpēc Jums bija sašutums par Ušakova kontaktiem ar Krievijas vēstniecības darbinieku, kuram tikpat nevainīgi izpļāpāja sensitīvu informāciju?…viss taču ir tik normāli, veiksmīgi un pārliecinoši…

    …biedrīšiem maskas nokrita?…

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    DD1 > DD1 17.05.2017. 22.36

    > dzeris49

    “esa,m maskēti valsts ienaidnieki, Ušakova un Putina atbalstītāji, utt., jo nedomājam kā tu”

    Tas ir tipiski “demokrātiem”,- katru, kas domā savādāk, apsūdzēt visos pasaules grēkos. Tolerance tiktāl, ciktāl piekrīti viņiem, ja nē, Tevi nobano Twitterī (no personīgās pieredzes ar Zani). ASV Berklija Universitātē “demokrāti” neļāva uzstāties 2 lektoriem, par kuriem bija zināms, ka nav Hilarijas atbalstītāji.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > DD1 17.05.2017. 23.40

    zanE arī Twitterī slēpjas zem nika,

    ————

    es ar nesaprotu, kāpēc Vienotības trollenei būtu jāslēpjas?

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > DD1 18.05.2017. 10.37

    Skaties un brīnies – zanE tagad ir pret Ušakovu:) Interesanti, kādēļ atbalstīja koalīciju ar SC? Vienotībnieki vieglāk maina savu pārliecību kā čigāns zirgus:):):)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

vitalisvita 18.05.2017. 08.50

Es gan tās Putina un Trampa attiecības tik politiski nevērtēju. Un tad nu sanāk, ka Vladimira Putina vectēvs Spiridons ir bijis tik pat “ģenētisks” krievs, kā Donalda Trampa tēvs Frederiks – vācietis. Un tādi jau viens otru, kā etniski “puritāņi” un “stiprās rokas” fani – vienkārši respektē… līdz noteiktam laikam.

Teiksiet – naiva domāšana? Nebūt-ne! Staļina un Hitlera savstarpējās “simpātijas” jau arī bija līdzīgas …līdz notika “вероломное нападение”.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu