Krauze sola galīgajā lasījumā atjaunot pantu par amatpersonu algu publiskošanu • IR.lv

Krauze sola galīgajā lasījumā atjaunot pantu par amatpersonu algu publiskošanu

31
Armands Krauze. Foto: Ieva Čīka, LETA

Balsojumā pat atklātības panta svītrošanu ZZS deputāti balsojuši ”pēc sajūtām”

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir demokrātisks politiskais spēks un balso, kā konkrētajā brīdī jūt, tomēr personīgi nepiekrītu lēmumam izslēgt normu, ka līdz ar amatpersonām izmaksāto atalgojumu ir jāpublicē arī naudas saņēmēju vārdi un uzvārdi, šodien pirmsvēlēšanu debatēs LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Rīgas mēra amata kandidāts no ZZS Armands Krauze.

Kā citē aģentūra LETA, tā bija Krauzes atbilde uz Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas mēra amata kandidātes Jutas Strīķes jautājumu, kāpēc būtu jātic ZZS solījumam publiskot atalgojumu Rīgas domē, ja partija parlamentā nobalsoja pret valsts iestāžu amatpersonu atalgojuma publiskošanu. (http://www.irlv.lv/2017/5/12/poikans-saskana-un-zzs-iedur-dunci-mugura-atklatibai)

Krauze atbildēja, ka ZZS izvēlējās brīvo balsojumu, deputātiem balsojot, “kā viņiem likās”. “Katrā gadījumā es neuzskatu, ka tā drīkst būt. Atcerieties, ka šīs ir debates Saeimā un trešajā lasījumā pieņemsim lēmumu, ka visi dati būs publicējami,” teica ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Iepriekš 11.maija Saeimas sēdē ZZS deputātu vairākums balsoja par to, ka no Valsts pārvaldes iekārtas likuma tiek svītrota norma par valsts amatpersonu vārdu publiskošana kopā ar saņemto atalgojumu. Šajā jautājumā ZZS balsoja vienoti ar ”Saskaņu”.

Saeimas ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pēc balsojuma saceltā protesta sabiedrībā norādījis, ka atbalsta likumā noteikto pienākumam publiskot valsts amatpersonu vārdus un uzvārdus kopā ar saņemto atalgojumu. Brigmanis tagad skaidro, ka politiskais spēks balsoja, ņemot vērā Valsts pārvaldes un pašvaldības lietu komisijas atbalstu šīm izmaiņām un tās pārstāvju pausto, ka jautājums nav jārisina konkrētajā likumā. Taču, ja tagad rodas bažas, ka ir apdraudēta valsts amatpersonu vārdu un atalgojuma publiskošana, ZZS šo principu ir gatava “atstāt spēkā likumā”, pauda politiskā spēka frakcijas vadītājs.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu