Laikraksts: Tramps Lavrovam atklājis slepenu informāciju par teroristiem • IR.lv

Laikraksts: Tramps Lavrovam atklājis slepenu informāciju par teroristiem

24
Donalds Tramps un Sergejs Lavrovs Baltajā namā. Foto: EPA-LETA

Maskavai atklātās ziņas par ”Islāma valsti” Vašingtona nav sniegusi pat saviem partneriem

Tikšanās laikā Baltajā namā pagājušajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam un vēstniekam Vašingtonā Sergejam Kisļakam atklājis ārkārtīgi slepenu informāciju, pirmdien vēstīja laikraksts “Washington Post”, ziņo aģentūras LETA-AFP.

Trampa izpaustā informācija attiekusies uz teroristu grupējumu “Islāma valsts”. Šo informāciju Vašingtonai bija piegādājis kāds partneris, kas nebija devis atļauju to nodot Maskavai, ziņoja laikraksts. Tramps “Krievijas vēstniekam atklāja vairāk informācijas, nekā mēs sniedzam mūsu sabiedrotajiem”, “Washington Post” citēja kādu ASV amatpersonu, kas vēlējās palikt anonīma.

Amatpersona norādīja, ka Tramps atklājis informāciju, ko ASV izlūkdienesti klasificējot kā ārkārtīgi slepenu. Tramps “sācis apspriest detaļas par “Islāma valsts” teroristu draudiem, kas saistīti ar klēpjdatoru izmantošanu lidmašīnās”, rakstīja “Washington Post”.

Laikraksts norādīja, ka tas pēc ASV amatpersonu aicinājuma nav publicējis noteiktu informāciju, jo tas varētu graut ASV izlūkdienestu spējas. Baltais nams noliedzis laikraksta publicēto informāciju.

“Prezidents un ārlietu ministrs izskatīja virkni kopīgu draudu mūsu valstīm, tostarp draudus civilajai aviācijai,” reportieriem norādīja Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos ģenerālleitnants Herberts Makmāsters, kurš piedalījās Trampa sarunās ar Lavrovu un Kisļaku.

“Nevienā brīdī netika apspriesti izlūkošanas avoti vai metodes, un nevienā brīdī prezidents neapsprieda militārās operācijas, kuras jau publiski nebija zināmas,” uzsvēra Trampa padomnieks. Makmāsters paziņoja, ka “Washington Post” publiskotā informācija ir “nepatiesa”.

Trampa tikšanās ar Krievijas amatpersonām notika dienu pēc tam, kad prezidents atlaida no darba ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, kurš vadīja izmeklēšanu par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Krieviju.

Komentāri (24)

basta 16.05.2017. 12.51

Ko tie Fake News var pļūtīt? Ko tad kremlis par pašu radīto IGIL vēl nezin?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu