Čehijas prezidents jokojot iesaka likvidēt žurnālistus • IR.lv

Čehijas prezidents jokojot iesaka likvidēt žurnālistus

25
Čehijas prezidents Miloš Zemans un Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: ALEXEI NIKOLSKY, TT NYHETSBYRÅN/ LETA

Putins uz Zemana joku atbildējis, ka pietiktu, ja žurnālistu skaitu samazinātu.

Čehijas prezidents Milošs Zemans svētdien, tiekoties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, izteicies, ka sanākušo žurnālistu ir pārāk daudz un tos vajadzētu likvidēt, vēsta LETA. 

Zemana birojs vēlāk paskaidrojis, ka prezidents tikai pajokojis, taču mediji to acīmredzot nav sapratuši. Putins uz Zemana joku atbildējis, ka pietiktu, ja žurnālistu skaitu samazinātu. 

Putina un Zemana sarunas laikā bija ieslēgts viens no televīzijas mikrofoniem, kas sarunu ierakstīja. Vēlāk tā tika publicēta sociālajos medijos. Čehijas kultūras ministrs Daniels Hermans nodēvēja Zemana izteikumus par nepieņemamiem un premjerministrs Bohuslavs Sobotka vienkārši tviterī pārpublicēja ziņu par žurnālistiem, kas pēdējā laikā Krievijā nogalināti vai kuriem uzbrukts. 

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Pavels Telička sacīja, ka šis incidents pierāda tikai to, ka Zemans nav pelnījis nākamgad tikt pārvelēts prezidenta amatā. Zemanam saspringtas attiecības ar medijiem ir jau kopš laikiem, kad viņš ieņēma Čehijas premjerministra amatu. 2001.gadā viņš draudēja iznīcināt nedēļas izdevumu, kas apsūdzēja valdību necaurspīdīgā politikā un korupcijas atbalstīšanā un izraisīja žurnālistu protestus Čehijā un ārvalstīs. 2013.gadā, kļūstot par prezidentu, Zemans kritizēja medijus savā pirmajā darba dienā, paziņojot, ka daļa no medijiem manipulē ar cilvēkiem un skalo tiem smadzenes.

Komentāri (25)

basta 15.05.2017. 21.38

VVF, Zatļera, Pabrika un Dombrovska sugas brālis pēc cūciskām dzīrēm Krievijas vēstniecībā 9. maijā.

https://www.youtube.com/watch?v=-kypTEQ34F4

0
0
Atbildēt

0

vvilums 15.05.2017. 20.51

Vai tas kādu satrauc? Facebuks un tviters mums ir, kremļa troļļi daudz ko pastāsta. Kam vajadzīgi žurnālisti?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu