Par jauno Rīgas policijas priekšnieku iecelts pulkvedis Šulte • IR.lv

Par jauno Rīgas policijas priekšnieku iecelts pulkvedis Šulte

32
Juris Šulte. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ķuzis jauno vadītāju raksturo kā profesionāli ar praktisku un administratīvu pieredzi

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis par jauno VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku iecēlis pulkvedi Juri Šulti, vēsta aģentūra LETA. Šulte karjeru policijā sācis vienā no Rīgas policijas iecirkņiem, vadījis slepkavību izmeklēšanas nodaļu un piedalījies daudzās nopietnās operācijās.

Šultem ir ne tikai praktiskā, bet arī administratīvā pieredze. Šulte līdz šim ieņēma VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieka, Izmeklēšanas atbalsta pārvaldes priekšnieka amatu. Šultem kā galvenās prioritātes izvirzītas izmeklēšanas kvalitātes uzlabošana, reaģēšana sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, policijas redzamība un pieejamība.

“Prioritāte ir kvalitāte un kapacitāte. Tāpat ir tekošās jomas, kurās uzmanība jāpievērš, piemēram, sadzīviskajai vardarbībai un ekonomiskajiem noziegumiem,” uzsvēra VP priekšnieks. Ķuzis akcentēja, ka Rīgas reģionā ir lielākais noziegumu apjoms Latvijā, līdz ar to Šultes vadītajai pārvaldei ir lielākais darba apjoms.

Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amats ir viens no nozīmīgākajiem amatiem VP struktūrā, turklāt šī amata ieņēmējs vienlaikus ir VP priekšnieka vietnieks. Jau ziņots, ka skandālā par ātruma pārsniegšanu iesaistītais līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Guntars Marķitāns no 23.marta devās pensijā. Marķitānam par ātruma pārsniegšanu piemērots 80 eiro liels naudas sods.

Aprīļa sākumā VP pabeigta dienesta pārbaude saistībā ar TV3 raidījumā “Nekā personīga” parādīto sižetu par to, ka janvārī Marķitāns ar dienesta auto pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, taču pie atbildības nav saukts un policijas darbiniekiem paziņojis, ka šādā veidā esot pārbaudījis norīkojumu.

VP Iekšējās kontroles birojs dienesta pārbaudē konstatējis, ka Marķitānam kā reģiona pārvaldes priekšniekam bija tiesības pārbaudīt norīkojumu un tas nebija jāsaskaņo ar augstāku amatpersonu. VP gan atzīst, ka Marķitāna norīkojuma pārbaude nenotika korekti, jo saskaņā ar VP iekšējiem noteikumiem amatpersonai, kas ir tiesīga izpildīt šādu pārbaudi, ir aizliegts inscenēt likumpārkāpumus, kas var izraisīt nelaimes gadījumus, turklāt par pārbaudes rezultātiem jāiesniedz ziņojums augstākai amatpersonai, kas konkrētajā situācijā nav izdarīts.

Līdz ar to Marķitāna rīcībā ir konstatēti VP iekšējo noteikumu, kas nosaka šādu pārbaužu veikšanas kārtību, pārkāpumi, tomēr, ņemot vērā, ka Marķitāns ir atvaļinājies no dienesta, nav pamata lemt jautājumu par amatpersonas disciplinārsodīšanu. Marķitānu apturējušo policistu rīcībā VP disciplinārpārkāpumus nav konstatējusi.

Pēc tam, kad par Marķitāna ātruma pārkāpumu ziņoja “Nekā personīga”, viņš pieņēma lēmumu par dienesta pamešanu un došanos izdienas pensijā. Marķitāns aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka ar automašīnu pārsniedzis atļauto ātrumu, taču lēmums doties izdienas pensijā neesot saistīts ar šo gadījumu.

Komentāri (32)

basta 11.05.2017. 10.27

Pat ja Šultem nav padumjās milicijas noziedzīgā pagātne, čeveri, trulie, jaundžeikari, godmaņi, mūrnieces un kozlovski to būs paguvuši lieliski ieštudērēt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu