Kalniete: "Vienotība" pašlaik nav lielais spēlētājs politikā • IR.lv

Kalniete: “Vienotība” pašlaik nav lielais spēlētājs politikā

21
Sandra Kalniete. Foto: Evija Trifanova, LETA

Pašvaldību vēlēšanu rezultāti ļaušot vērtēt partijas nākotni

Pašlaik partija “Vienotība” nav lielais spēlētājs politikā, intervijā televīzijas kanāla LNT raidījumam “900 sekundes” šorīt teica Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete (V). Viņa skaidroja, ka partija centīsies parādīt labāko iespējamo rezultātu Rīgas pašvaldības vēlēšanās, citē aģentūra LETA.

Tiks sagaidīti vēlēšanu rezultāti, lai redzētu, kā vēlētāji vērtē politisko spēku. Tad notiks “Vienotības” kongress, kurā vērtēs paveikto, teica Kalniete. Kā ziņots, pērn “Vienotības” kongresā politiskā spēka vadītājs Andris Piebalgs uzsvēra, ka pašvaldību vēlēšanas būs īpaši atbildīgas, jo tas būs atskaites punkts tālākajai “Vienotības” nākotnei.

Emanuela Makrona uzvaru Francijas prezidenta vēlēšanās Kalniete LNT vērtēja kā lielisku dāvanu Eiropas Savienībai Eiropas dienā. Viņa atzina, ka Makronu sagaida grūts uzdevums – īstenot solītās reformas, piemēram, ierēdņu skaita samazināšanu. Francijas ekonomiskā situācija nav no spožākajām. Šajā valstī jau ilgstoši ir nobriedusi vajadzība pēc reformām, bet to strauja īstenošana nevienam nav izdevusies, piebilda politiķe.

Komentāri (21)

rinķī apkārt 08.05.2017. 12.05

Tad notiks “Vienotības” kongress, kurā vērtēs paveikto +++ nevis jāvērtē paveiktais, bet jāformulē beidzot, kas tas ir – partija Vienotība, uz kādiem pamatiem partija būvē savu ideoloģiju? Lasīju, liekas Delfos, ka Čigāne ar Viņķeli pēc pašvaldību vēlēšanām veidošot savu partiju. Godīgs solis pēc kura tad varbūt izdosies Vienotībai kaut cik atgūties un sakārtoties startam Saeimas vēlēšanām.

+5
-1
Atbildēt

2

    basta > rinķī apkārt 08.05.2017. 12.47

    to rinķī apkārt

    Tomēr niez rokas lādēt latviešus lopu vagonos vešanai uz Sibīriju nāvei no bada un aukstuma? Vienīgās iespējas nākamā Saeimā turpināt kaitēt latviešu valstij un tautai būs tiem dažiem, kurus ievēlēs, kā SC “latviešus”. http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/03/10032017_GS_2-664×617.jpg

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 08.05.2017. 13.52

    Viņi taču sen formulējuši savu ideoloģiju,tas ir ceļš uz rietumiem,uz rietumu vērtībām.Vēl tik atlicis tāds sīkums -formulēt,kas Vienotības izpratnē ir rietumu vērtības.

    – Bieži tiek piesauktas tā dēvētās Rietumu vērtības, ar ko parasti saprot Franču revolūcijas un pēc tās sekojošo ideoloģiju vērtības. Kādas ir patiesi klasiskas Rietumu vērtības?

    – Jautājums nav vienkāršs. Šobrīd ar Rietumu vērtībām publiskajā telpā visbiežāk saprot politisko dogmatiku – liberāli demokrātiskās vērtības, cilvēktiesības utt., bet tā nav visa Rietumu civilizācija. Rietumu civilizācija ir vismaz tūkstoš gadu senāka par šīm modernajām vērtībām, tā sākās kā kristīgā civilizācija, veidojās un ilgstoši pastāvēja uz kristīgo vērtību pamata. Tagadējās “Rietumu vērtības” ir radušās kristīgo vērtību nolieguma rezultātā, tādēļ lielā mērā tās ir pat pretējas kristīgajām vērtībām. Var pat teikt, ka mūsdienu Rietumu civilizācija ir izveidojusies, noliedzot pati sevi, t.i., atsakoties no saviem pamatiem. To vietā tiek piedāvātas mūsdienu materiālās un politiski ideoloģiskās vērtības, kuras Rietumi nes pārējai pasaulei, uzskatot to par savu misiju. Taču mēs redzam, ka pārējai pasaulei ir iebildumi un ne visi šīs vērtības grib pieņemt.

    Profesors Leons Taivāns kādā intervijā atstāstīja savu sarunu ar arābu inteliģences pārstāvjiem, kuri ir teikuši, ka daudzas Rietumu vērtības viņiem ir pat ļoti pieņemamas, taču komplektā ar tām nāk morāla degradācija, ģimeņu izjukšana, alkoholisms, narkotikas, azartspēles un tā tālāk, un to visu kā kopumu viņi nevēlas. Kaut ko līdzīgu arī es pats esmu dzirdējis no Austrumu cilvēkiem.

    http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/dzive-un-ticiba/item/29024-tagadejas-rietumu-vertibas-ir-radusas-kristigo-vertibu-nolieguma-rezultata

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

Mantrausis 09.05.2017. 07.12

“Vienotība” kā partija ir tālu no lietvārda “vienotība” jēgas. Redzams, ka gana daudz jēdzīgu un saprātīgu cilvēku savulaik ir pamesti vieni nozarē, pēc laika politisko lauku atstājot. “Vienotība” ir sauklis, nepamatots darbiem.

Varbūt maldos, bet tas bija JL, kas savulaik sāka it daudz un skaļi runāt, ka “varējām jau izdarīt, bet mums traucēja tas un tas…” Faktiski – ar JL, V turpinot, mums sācies laiks, kad par problēmām un šķēršļiem runā, jau esot prom… Proti – neviens neuzskata, ka ministra amatā, var saukt talkā sabiedrību: “Vajag izglītības tīkla reformu! Mums ir par daudz skolu un tā – palīgā!” (Piemērs)

Rezultātā top nesaprotami, murgaini kabinetlēmumi, kas – it saprotami – raisa izbrīnu vai iebildes sabiedrībā. Faktiski – partijas aizmetņi, kas skaļi runāja par atklātību, ir spēcīgi iesakņojušies sistēmā, nostiprinot šo sistēmu likumos, lai viss notiktu iespējami slepus.

+1
-1
Atbildēt

0

Absints 08.05.2017. 16.12

Manuprāt, Vienotības ideoloģiju labi raksturo šis:

“…pieriebies vērot, kā pelēkā bezsmadzeņu masa padevīgi dodas uz kautuvi un pēc tam mēģina blēt, ka pārāk sāpīgi rīkles tiek pārgrieztas…”

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu