Navaļnijs uzbrukumā daļēji zaudējis redzi • IR.lv

Navaļnijs uzbrukumā daļēji zaudējis redzi

33
Aleksejs Navaļnijs opozicionāru mītiņā. Foto: AFP-LETA

Opozicionārs tiesībsargājošajām struktūrām pārmet bezdarbību

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs otrdien paziņoja, ka labā acs, kas cieta ķīmiskajā uzbrukumā aizvadītajā nedēļā, zaudējusi 80% redzes, vēsta aģentūras LETA-DPA/Interfax. Navaļnijs otrdien prokuratūrā iesniedzis paziņojumu par tiesībsargājošo struktūru bezdarbību uzbrukuma izmeklēšanā.

Sociālo tīklu lietotāji ir pazinuši divus iespējamos uzbrukuma dalībniekus, tomēr nav saņemta informācija par viņu nopratināšanu vai krimināllietas ierosināšanu, savā tīmekļa vietnē norādīja politiķis. Pirmdien tīmeklī parādījās uzbrukuma videoieraksts, un tīmekļa lietotāji tajā identificējuši prokremliskā grupējuma SERB biedru Aleksandru Petruņko. Tieši viņš, kā tiek apgalvots, iešķiedis Navaļnijam sejā ķīmisko šķīdumu.

Mediķi pirmdien vēlreiz apstiprinājuši diagnozi – “labās acs vidējas pakāpes ķīmiskais apdegums”. “Ārste joprojām ir pārliecināta, ka tas nevarēja būt vienkārši briljantzaļais šķīdums. Tur pavisam noteikti bija briljantzaļā šķīduma sajaukums ar citu kodīgu šķidrumu. Šobrīd acs ir zaudējusi 80% redzes,” viņš paziņoja. Ārsti Navaļnijam apgalvojuši, ka situācija, pēc visa spriežot, nav neatgriezeniska, tviterī apliecināja politiķis.

Uzbrukums Navaļnijam notika ceturtdien Maskavā. Politiķim sejā tika ielieta ķīmiska viela. Sākotnēji ziņots, ka tas bijis briljantzaļais šķīdums, bet vēlāk izskanēja pieņēmumi, ka tas bijis briljantzaļā šķīduma šķīduma sajaukums ar citu vielu. Navaļnijs ar briljantzaļo šķīdumu tika apliets arī 20.martā Barnaulā, kur politiķis bija ieradies atklāt priekšvēlēšanu štābu.

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu “Kirovļes” lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot piecu gadu cietumsodu nosacīti, un tas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās. Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Komentāri (33)

ierados 03.05.2017. 09.29

Lai nu paliek Vienotības stils. Labāk apspriedīsim puzes lāčplēša patiesības ministrijas stilu. Piekrīti? Tava valoda tevi nodod, lai kādu cepuri vai parūku tu lec sev galvā.

0
-1
Atbildēt

3

    Ēriks > ierados 03.05.2017. 12.00

    Nu nu,pastāsti,kāds tad ir tas patiesības ministrijas stils,par koalīcijas taisītāju ar SC stilu tiešām jau viss izrunāts.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > ierados 03.05.2017. 16.38

    Tev pirmajam vārds, jo esi tajā visā dziļi iekšā un spēsi vispusīgi, izsmeļoši izrādīt puzes lāčplēša patiesības ministrijas atvēzienus un vektorus. Ja vien pietiks drosmes. Zināms, ja kāds piebiksta pašam lāčplēsim, tam sūri klājas. Nav jau spiesta lieta, kā gribi. Negribu jau redzēt tavu ādu pār kārti, esi vēl jauns cilvēks, kam pieklātos cienījamāka nodarbe par veco komnacionāļu pēcpušu apkopšanas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > ierados 04.05.2017. 09.57

    Esi smagi kļūdījies,patlaban te risinās vienīgi tas ilgā procesa etaps,kurā notiek viltus rietumnieku atmaskošana.

    0
    0
    Atbildēt

    0

basta 02.05.2017. 18.30

Te tāds “ierados” rakstīja, ka tiem, kas nav sajūsmā par Vienotības saimniekošanu, vai par tiem, kurus saimnieks gatavo Vienotības vietā, citēju: “Tad ir jāizsit smadzenes ar kilovoltiem un jāsāk mācīties valoda pa jaunu no pirmās klases”. Īsti kremļa stilā, Simons Šustins lepotos.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu