Tramps uzskata, ka 100 dienās panācis "dziļas pārmaiņas" • IR.lv

Tramps uzskata, ka 100 dienās panācis “dziļas pārmaiņas”

32
Foto: AP-LETA

ASV prezidents uzrunu sāk ar mediju kritiku, citām valstīm pārmet ASV izmantošanu

Sestdien, 29.aprīlī, apritēja 100 dienu, kopš amatā stājies Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps, vēsta aģentūras LETA-AP. Viņš paziņoja, ka pirmajās 100 nostrādātajās dienās ir panācis “dziļas pārmaiņas” Vašingtonā un liek amerikāņus pirmajā vietā, turpinot apgūt amatu.

“Es esmu lojāls tikai jums, mūsu brīnišķīgie pilsoņi,” Tramps teica iknedēļas radio uzrunā. Viņš sestdien apmeklēja politiski nozīmīgo Pensilvānijas štatu, lai uzsvērtu prioritātes – ASV ražošana un labāki tirdzniecības līgumi. Viņš reklamēja nodokļu samazināšanas plānu, kas gan vēl nav definēts, un valsts spēcīgo ekonomiku.

Tramps sāka mītiņu Harisbergā, Pensilvānijā, paziņojot, ka neapmeklē Baltā nama korespondentu asociācijas banketu, un kritizējot medijus. Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka amerikāņi Trampa darbību ekonomiskajā jomā vērtē nedaudz labāk nekā viņa darbību kopumā.

“Mēs kopā redzam, ka lieli sasniegumi ir iespējami, kad mēs liekam pirmajā vietā amerikāņu tautu,” Tramps teica iknedēļas radio un interneta uzrunā. “Tikai 14 nedēļās mana administrācija ir panākusi dziļas pārmaiņas Vašingtonā,” sacīja Tramps.

Tramps Pensilvānijā apmeklēja rūpniecības uzņēmumu “AMES Companies”, kas darbojas kopš 1774.gada. Viņš parakstīja izpildrīkojumu, ka Tirdzniecības ministrijai un ASV tirdzniecības pārstāvim ir jāizpēta ASV tirdzniecības līgumi, lai noskaidrotu, vai partneri un Pasaules tirdzniecības organizācija godīgi izturas pret ASV.

Viņš solīja nākamo divu nedēļu laikā pieņemt “lielu lēmumu” par Parīzes Klimata vienošanos. Tramps nosauca to par “vienpusīgu” un sacīja, ka ASV maksājusi “miljardus”, lai izpildītu šo vienošanos, kamēr Ķīna, Krievija un Indija nav maksājušas “neko”. “Mēs vairs neļausim citām valstīm mūs izmantot. Turpmāk Amerika būs pirmajā vietā,” teica Tramps.

Reaģējot uz sestdien notikušo Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumu, Tramps tviterī ierakstīja: “Slikti!”. Uz jautājumu, vai Ziemeļkorejas kodolizmēģinājumam sekotu militāra ASV rīcība, Tramps atbildēja: “Nezinu. Tas ir – redzēsim.”

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu