Par Sanktpēterburgas teroraktu atbildību uzņemas ar "Al Qaeda" saistīts grupējums • IR.lv

Par Sanktpēterburgas teroraktu atbildību uzņemas ar “Al Qaeda” saistīts grupējums

27
Foto: emigrados.ru

Līdz šim nezināmais grupējums atriebies par Krievijas rīcību Čečenijā

Atbildību par Sanktpēterburgā 3.aprīlī notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 15 cilvēki, uzņēmies ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu “Al Qaeda” saistīts līdz šim nezināms grupējums, pavēstīja ASV organizācija SITE, kas organizē ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu monitoringu, vēsta aģentūras LETA-NEWSRU.COM.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums “Imama Šamila bataljons”, kas ir paziņojis par saviem sakariem ar “Al Qaeda”. Sanktpēterburgas terorakts bijusi atmaksa par Krievijas rīcību Čečenijā, Lībijā un Sīrijā, skaidrojis grupējums.

Džihādisti apstiprinājuši, ka teroraktu Sanktpēterburgā īstenojis Akbardžons Džalilovs, kurš saņēmis tiešu pavēli no “Al Qaeda” līdera Aimana az Zavahiri. Teroristi pieprasījuši izvest Krievijas karaspēku no Sīrijas un draudējuši ar jauniem teroraktiem Krievijas teritorijā. Krievijas izdevumi “Kommersant” un “Gazeta.ru” iepriekš ziņoja, ka teroraktā varētu būt iejaukts grupējums “Tawhid wal-Jihad”, kas arī ir saistīts ar “Al Qaeda”.

Sanktpēterburgas metro vagonā 3.aprīlī uzspridzinājās 22 gadus vecais Krievijas pilsonis Akbardžons Džalilovs, apliecinājuši Krievijas izmeklētāji. Viņš dzimis Kirgizstānā, bet pēc tautības bijis uzbeks. Teroraktā tika nogalināti 15 cilvēki, neskaitot pašu teroristu, bet vairāk nekā 50 ievainoti.

Komentāri (27)

basta 26.04.2017. 14.32

Не дождавшись «признания» ИГ, ФСБ от имени аль-Кайды взяля на себя ответственность за взрыв в метро

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2017/04/25/114675/ne-dozhdavshis-priznaniya-ig-fsb-ot-imeni-al-kajdy-vzyalya-na-sebya-otvetstvennost-za-vzryv-v-metro.shtml

0
0
Atbildēt

0

basta 26.04.2017. 11.19

Al-Qaeda aktivizēja savu darbību divas nedēļas pēc Putina iecelšanas FDD direktora amatā ar sprādzieniem pie ASV vēstniecībām Kenijā un Tanzānijā, kur terora aktos gāja bojā 224 cilvēki. 2001. gada 11. septembrī ASV notika terora aktu kopums, kurā gāja bojā 2996 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija civiliedzīvotāji, pēc kura Putins ar saldām runām, mīlestības apliecinājumiem, piedāvājot palīdzību, konkrēti iespēju izmantot lidostas Centrālāzijā, iemānīja stulbo Bušu Afganistānā, tā nosargājot Centrālāzijas feodālos režīmus un Kaukāzu pret Taliban. Ql-Qaeda nekad nebija vērsusies pret Krieviju un Serbiju, kas vainīgas musulmaņu masu slaktiņos.

Diversiju varēja sarīkot kāds no desmitiem tūkstošu krievu noslepkavoto sīriešu radiniekiem, čečenu modžahedi, miljards citu cilvēku, kuri cieš no WWII netaisnīgā iznākuma un citu desmitiem krievu sarīkoto lokālo karu sekām. Tās varēja būt kārtējās FSB “mācības”, līdzīgas tām, kas bija rīkotas Rjazaņā.

http://nra.lv/zinas/viedokli/elita-veidemane/5105-kalvisa-draugs-zvadzina-tankus.htm

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu