Porziņģa dalība izlasē atkarīga no NBA līguma apdrošināšanas samaksas • IR.lv

Porziņģa dalība izlasē atkarīga no NBA līguma apdrošināšanas samaksas

31
Kristaps Porziņģis. Foto: Zane Bitere, LETA

Basketbola savienībai pagaidām nav skaidrs, kur savākt vajadzīgos dažus simtus tūkstošus eiro

Latvijas labākā basketbolista Kristapa Porziņģa dalība izlasē būs atkarīga no viņa NBA līgums apdrošināšanas samaksas, kuras summa varētu būt daži simti tūkstoši eiro, vēsta Latvijas Radio. Latvijas Basketbola savienībai (LBS) pagaidām nav pilnīgas skaidrības, kā atrast līdzekļus Porziņģa apdrošināšanai, tomēr tā ir apņēmusies to paveikt, aģentūrai LETA norādījis ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Kā skaidro Latvijas Radio, Porziņģis pēc tagadējā līguma NBA ik sezonu saņem ap 5 miljoniem eiro, bet pēc pāris sezonām viņa sezonas līguma summa varētu sasniegt 200 miljonus vairākām sezonām, un tad apdrošināšana spēlei maksātu vairāk par miljonu. Tādu summu LBS nevarētu atļauties, tāpēc šoruden, iespējams, ir vienīgā cerība redzēt Porziņģi spēlējam mūsu valsts izlasē Eiropas čempionātā.

Porziņģa ģimene uzsvērusi, ka spēlēšana izlasē atkarīga tikai no paša basketbolista. Kristaps pirmdien preses konferencē pēc atgriešanās no otrās sezonas NBA paziņoja, ka šovasar palīdzēs nacionālajai valstsvienībai. “Mēs neko nevarējām ietekmēt, tas bija viņa paša lēmums – no mums bija atkarīgs, vai varam nodrošināt nepieciešamos apstākļus,” aģentūrai LETA pauda Šneps.

Latvijas Radio vēsta, ka varētu rasties jautājums par izlases galvenā trenera Ainara Bagatska dalību Eiropas čempionātā, jo Telavivas klubs ”Maccabi” grasās noslēgt ar viņu jaunu līgumu un Latvijas izlasi, iespējams, neļaušot trenēt. LBS to pagaidām nekomentē.

NBA zvaigzne Dirks Novickis savulaik pats ir palīdzējis Vācijas Basketbola federācijai segt apdrošināšanas izmaksas, un Porziņģis pirmdien neizslēdza, ka nākotnē varētu rīkoties līdzīgi. “Domāju, ka noteikti apdrošināšanas izmaksas par dalību izlasē varētu nosegt pats. Man liels prieks, ka LBS nāk pretī un ir gatava palīdzēt,” teica basketbolists.

Porziņģis Latvijas pieaugušo izlasē līdz šim nav spēlējis. 2013.gadā viņš palīdzēja Latvijas U-18 izlasei savās mājās izcīnīt 4.vietu Eiropas junioru čempionātā, bet nākamās vasaras veltījis individuālajai attīstībai.

Latvijas basketbola valstsvienības treniņnometne pirms Eiropas čempionāta sāksies 17.jūlijā, un savās mājās tiks aizvadītas piecas pārbaudes spēles. Porziņģis atklāja, ka jūlija beigās un augusta sākumā viņam NBA programmā būs uz nedēļu jāaizbrauc uz Āfriku, bet pārējā laikā spēlētājs sola pilnu uzmanību veltīt izlasei.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu