''Vienotības'' iebildumu dēļ valdība par nodokļu reformu lems nākamnedēļ • IR.lv

”Vienotības” iebildumu dēļ valdība par nodokļu reformu lems nākamnedēļ

33
Foto: pixabay.com

Pirms pamatnostādņu pieņemšanas Kučinskim prasa atbildes uz jautājumiem

Valdība par nodokļu reformas pamatnostādnēm lems nākamnedēļ, nevis šonedēļ, kā bija iecerēts iepriekš, vēsta aģentūra LETA. Pēc ”Vienotības” iebildumiem par reformas nepietiekamu pamatojumu 2.maijā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atbildēs uz valdības partneru jautājumiem par reformu.

Trešdien, 3.maijā, par pamatnostādnēm lems valdība. Arī koalīcijas partiju diskusija par nodokļu reformu pārcelta uz nākamo nedēļu, žurnālistiem pastāstīja Kučinskis. “Vienotība” šodien nolēma, ka aicinās premjeru uz frakcijas un valdes sēdi nākamnedēļ, lai gūtu atbildes uz visiem jautājumiem. Partijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns gan uzsvēra, ka politiskais spēks konceptuāli atbalsta nodokļu reformu.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai nodevusi nodokļu reformas pamatnostādnes, aģentūru LETA informēja ministrijā. FM nosūtījusi saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem “Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam” projektu. FM cerēja jau 28.aprīlī to izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

Nodokļu reforma paredz ieviest divas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) pamatlikmes – 20% ienākumiem līdz 45 000 eiro gadā un 23% ienākumiem virs 45 000 eiro gadā. Iecerēts būtiski paaugstināt ar IIN neapliekamo diferencēto minimumu līdz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz paaugstināt atvieglojumu par apgādībā esošām personām no 175 līdz 250 eiro mēnesī. Reforma paredz arī daudzas citas izmaiņas.

Reformas ieviešanas rezultātā radušos aptuveni pusmiljona nodokļu ieņēmumu zudumu iecerēts kompensēt ar akcīzes nodokļa celšanu degvielai, cigaretēm un alkoholam.

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu