Prasībām neatbilstīgo sabiedrisko ēku skaits pieaug • IR.lv

Prasībām neatbilstīgo sabiedrisko ēku skaits pieaug

33
Māris Demme. Foto: Evija Trifanova, LETA

BVKB vadītājs: Neviena pārbaudītā ēka tehniskā stāvokļa dēļ nav jāslēdz

Apmēram 75% Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārbaudīto ēku neatbilst būvniecības prasībām, šorīt intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” teica BVKB direktors Māris Demme. Kā ziņo aģentūra LETA, pērn pēc BVKB datiem prasībām neatbilda 47% pārbaudīto būvju.

Demme stāstīja, ka šogad pirmajā ceturksnī BVKB pārbaudījis apmēram 150 sabiedriskās ēkas. BVKB direktors gan norādīja, ka neviena ēka nav ārkārtas stāvoklī un tādēļ būtu slēdzama. Pēc viņa teiktā, visbiežāk ēkās konstatētas problēmas ar mehānisko stiprību, dažādas plaisas, vides pieejamības problēmas, kā arī patvaļīga būvniecība.

Demme atzina, ka ēku īpašnieki ir pretimnākoši problēmu novēršanā un līdz šim nav bijusi nepieciešamība uzlikt sodus, pieticis ar brīdinājumu.

BVKB darbu sāka 2014.gada 1.oktobrī līdz ar jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos. Demme par BVKB direktoru kļuva aprīļa sākumā, kad no šī amata atkāpās Pēteris Druķis. Tiesa atzinusi, ka viņš iepriekšējā darbavietā uzņēmuma līdzekļus tērējis personiskām vajadzībām.

Komentāri (33)

Anonīms 18.04.2017. 12.09

nu ko mums darīt? Varbūt valsts vismaz ķiveres var nodrošināt – lai ir ko uzlikt uz galvas, kad iet tajās bīstamajās ēkās.

Medicīnu Latvijā izrādās eksportē, medicīna mums nav – un ja nelaimējas un paliek dzīvs, bet apdauzīts un salauzīts ? Ko tad?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu