Sīrijā sākta civiliedzīvotāju un kaujinieku evakuācija • IR.lv

Sīrijā sākta civiliedzīvotāju un kaujinieku evakuācija

29
Foto: AFP-LETA

Evakuācija sākta pēc Kataras un Irānas kā vidutāju panāktās vienošanās

Četrās Sīrijas pilsētās, kuras ielenkuši prezidenta Bašara al Asada vai nemiernieku spēki, piektdien sākusies koordinēta civiliedzīvotāju un kaujinieku evakuācija, īstenojot opozīcijas atbalstītājas Kataras un Asada režīma sabiedrotās Irānas kā vidutāju panāktu vienošanos, vēsta aģentūras LETA-AFP.

Par evakuācijas sākumu vēstīja ziņu aģentūras AFP korespondents, kā arī vietējie avoti. To apstiprināja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija “Sīrijas Cilvēktiesību observatorija”. AFP korespondents nemiernieku kontrolētajā Rašidinā, kas atrodas uz rietumiem no Alepo, ziņoja, ka vismaz 80 autobusu ir ieradušies apkaimē no valdības kontrolētās Fuaas un Kadrajas Idlibas provincē. Nemiernieku avots Idlibā apstiprināja, ka “vienošanās izpilde sākta no rīta”.

Madajas iedzīvotājs Amdžads al Malehs telefona sarunā informēja, ka ap 2200 cilvēku 65 autobusos dodas prom no opozīcijas kontrolētajām pilsētām Madajas un Zabadani. Gaidāms, ka vairāk nekā 30 000 cilvēku tiks evakuēti, īstenojot vienošanos. Tās izpilde sākās trešdien, kad notika nemiernieku un valdības spēku gūstekņu apmaiņa.

Gaidāms, ka no Fuaas un Kafrajas prom dosies visi 16 000 iedzīvotāju, kas apmetīsies valdības kontrolētajā Alepo, piekrastē esošajā Latakijas provincē vai Damaskā. Tiek vēstīts, ka Madajā un Zabadini civiliedzīvotāji varēs izvēlēties arī palikt savās pilsētās.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu