Premjerministrs: Pašvaldību lobijs politikā pašlaik ir sasniedzis augstāko līmeni • IR.lv

Premjerministrs: Pašvaldību lobijs politikā pašlaik ir sasniedzis augstāko līmeni

19
Ministru prezidents Māris Kučinskis (no labās) un Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis. Foto: Ieva Lūka, LETA

Valdības vadītājs jūt spiedienu atlikt pārmaiņas pirms pašvaldību vēlēšanām

Pašvaldību lobijs politikā pašlaik ir sasniedzis augstāko līmeni, intervijā laikrakstam “Diena” sacījis Ministru prezidents Māris Kučinkis (ZZS), citē aģentūra LETA. Valdības vadītājs intervijā norādīja, ka pats jūt diezgan lielu spiedienu pirms pašvaldību vēlēšanām.

“Reizēm skaišos un diskutēju pat ar savējiem – vai tad vēlēšanu dēļ mums tagad visus pārmaiņu procesus apstādināt, nolikt malā? Pie tam es jau no savas pieredzes atceros – nav tiešas saistības lielajā politikā notiekošajam ar pašvaldību vēlēšanu rezultātiem. Tur jāatbild par to, ko pats četrus gadus esi darījis, tieši to novērtē cilvēki, nevis – ko tava partija kopumā dara,” pauda valdības vadītājs.

Viņš uzsver, ka vēlētāji sniegs vērtējumu par izdarīto un “nevar vairs noturēties tikai ar runāšanu”.

Kā pauda Kučinskis, valdības darbā pašlaik svarīgākais ir panākt rezultātu, tāpēc viņš ministrus asi nekritizējot. “Ir bijušigadījumi, kad izeju uz asumiem, bet tad arī zinu, kāpēc to daru. Jāņem vērā, ka ministri ir mans darba kolektīvs, koalīcija ir ļoti sarežģīts mehānisms. Es nenodalu ministrus savējos un konkurējošās partijas pārstāvošajos, man ir citas vērtēšanas skalas – ir spējīgākie un varbūt ne tik,” pauda premjerministrs.

Viņš gan bija kritisks par iepriekšējo veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS), kurš neesot bijis komandas spēlētājs. “Sapratu, ka ar viņu galā netikšu, jo, lai ko teiktu, viņš vienalga darīja, ko grib. Reformu rīcības plānu mēs viņam priekšā uzrakstījām,” teica premjers.

Komentāri (19)

jurisml_inbox_lv 10.04.2017. 09.47

šitas komunistu veidotais zupstrāts pats pagrieza pašvaldību reformas pa kreisi , būtu šodien 26 novadi , lobijs būtu čuš, tagad pašvaldības pari simtam , ir pa lielo kuras sevi nemaz nevar uzturēt , bet tagad visur troksnis pret savējo valdību , nu ko , jādomā ka pec pašvaldību vēlēšanaam beidzot sāks apcirpt to astoņkāji , kautgan vēl priekšā saeimas vēlēšanas, bet tajās ir iespējas gāzt vecos boļševikus no troņa.

+5
0
Atbildēt

1

    Ēriks > 10.04.2017. 09.56

    Ko tad gribēsi likt vietā?Kādus jaunākus komunistus?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

Krix 10.04.2017. 20.08

Tas ir nožēlojami…vienā mazā valstī ir vietvalžu diktāts, kas jau sāk līdzināties feodālisma laikiem un visas tautas vēlēta Saeima neko nevar paveikt valsts labā !

+3
0
Atbildēt

0

Dr. Bērziņš 19.05.2017. 08.36

Kā tad – vajadzēja sataisīt kaudzi ar novadiem, kas tur naudas aizgāja uz administratīvo pārdalīšanu, tagad to pārvaldīšanu!

Cūcība vēl ir neatkarīgas preses noslāpēšana ar apmaksātajiem pašvaldību izdevumiem.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu