Aizturēti Sanktpēterburgas metro spridzinātāja 8 iespējamie līdzdalībnieki • IR.lv

Aizturēti Sanktpēterburgas metro spridzinātāja 8 iespējamie līdzdalībnieki

27
Ilustratīvs foto: Edijs Pālens, LETA

Vienā no aizturēto dzīvesvietām atrod nesprāgušajam līdzīgu spridzekli

Krievijas varasiestādes ceturtdien aizturējušas astoņus cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par līdzdalību pirmdien notikušajā teroraktā Sanktpēterburgas metro, aģentūrai “Interfax” pavēstīja Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

Kā vēsta aģentūras LETA-DPA/INTERFAX, seši cilvēki aizturēti Sanktpēterburgā, divi – Maskavā. Vienā no aizturēto dzīvesvietām atrasts spridzeklis, kas ir identisks elles mašīnai, kura pirmdien tika atrasta Sanktpēterburgas metro stacijā “Sacelšanās laukums” un kuru sapieriem izdevās neitralizēt. Konfiscēti arī šaujamieroči un munīcija.

Kā ziņots, pirmdien Sanktpēterburgas metro vilcienā notika sprādziens, kurā tika nogalināti 14 cilvēki un vairāk nekā 50 guva ievainojumus. Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņojusi, ka teroraktu Sanktpēterburgas metro sarīkojis Kirgizstānā dzimušais Akbardžons Džalilovs. Pats 1995.gadā dzimušais Džalilovs gājis bojā sprādzienā metro vilcienā, taču viņš atstājis savas pēdas arī uz otra spridzekļa, kas pirmdien atrasts citā Sanktpēterburgas metro stacijā un kuru izdevās neitralizēt.

Petrenko iepriekš pavēstīja, ka izmeklēšanā noskaidroti vairāki Džalilova līdzdalībnieki, taču līdz šim mediji ziņoja tikai par trīs cilvēku aizturēšanu. “Noskaidroti vairāki Vidusāzijas republiku pilsoņi, kuri kontaktējās ar Džalilovu. Kratīšanas laikā dzīvoklī, kur dzīvoja šīs personas, tika atrasti priekšmeti, kas ir būtiski izmeklēšanai, tie visi ir konfiscēti un nosūtīti izpētei,” atklāja Petrenko.

Šonedēļ Sanktpēterburgā aizturēti arī seši teroristu vervētāji no Vidusāzijas. Krievijas Izmeklēšanas komiteja gan uzsvērusi, ka pagaidām nekas neliecina par šo personu saistību ar pirmdien Sanktpēterburgas metro notikušo sprādzienu.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu