Rīgas Centrāltirgū vadošā amatā - zagtu auto tirgonis • IR.lv

Rīgas Centrāltirgū vadošā amatā – zagtu auto tirgonis

21
Jaunais gaļas paviljona šefs Arturs Zolotihs (no kreisās) ir biežs viesis Nila Ušakova vadītajā Rīgas domē. Foto no Facebook.

Gaļas paviljona vadītājs Arturs Zolotihs tiesāts par zagtu automašīnu tirgošanu organizētā grupā

Ar partiju Saskaņa saistīto cilvēku bīdīšana Rīgas pašvaldības uzņēmumu vadībā vairs nav pārsteigums, taču Centrāltirgū žurnāls “Ir” atklājis jaunu līmeni – amatā apstiprināts sporta un politikas entuziasts, kas atzinis vainu noziegumā un tiesāts.

Arturu Zolotihu, kas pagājušajā vasarā kļuva par Centrāltirgus gaļas paviljona vadītāju, sportiski koleģiālās attiecības vieno gan ar Centrāltirgus jauno vadītāju Andri Morozovu, gan Saskaņas politiķiem. Taču viņa dzīvesgājumā ir arī pusgads cietumā pēc aizturēšanas un tiesa, kur jau divās instancēs viņš atzīts par vainīgu. Viņam piespriests nosacīts cietumsods uz pusotru gadu, ceturtdien vēsta žurnāls “Ir”.

2009. gada septembrī tolaik divdesmitgadnieku Zolotihu kopā ar vēl pieciem puišiem policija aizturēja aizdomās par zagtu automašīnu pārdošanu. Viņi saukti pie atbildības par zagtas mantas iegādāšanos un tirgošanu organizētā grupā, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā.

Tiesvedība turpinās kopš 2010. gada, un šā gada janvārī arī apelācijas instancē grupas dalībnieki atzīti par vainīgiem, taču spriedums vēl nav stājies spēkā, jo viens apsūdzētais iesniedzis kasācijas sūdzību. Tas nav Zolotihs – viņa advokāts Vladimirs Kelims apliecina, ka puisis vainu atzinis jau uzreiz un sodu pieņēmis kā pelnītu. Uzreiz pēc aizturēšanas 2009. gada rudenī Zolotihs pusgadu pavadīja cietumā, jo tiesa noteica šādu drošības līdzekli.

Rīgas Centrāltirgū “Ir” noskaidroja, ka Zolotihs amatā ticis konkursa kārtībā, taču par viņa problēmām ar likumu darba vietā līdz šim neesot zinājuši. Uzņēmuma pārstāvis Ivars Jakovels sākotnēji pateicās “Ir” par šīs informācijas atklāšanu, bet vēlāk paziņoja – vadība gaidīs tiesas spriedumu un tad skatīsies, vai fakts, ka darbinieks tiesāts par smagu noziegumu, var kaitēt viņa karjerai.

Šaubas par Zolotiha nonākšanu Centrāltirgū godīgā konkursā raisa gan pazīšanās ar tirgus vadītāju – viņš darbojies Morozova dibinātās sporta biedrībās, gan arī ciešās saiknes ar citiem Rīgas mēra Nila Ušakova partijas Saskaņa biedriem. Zolotiha publicētās fotogrāfijas Facebook rāda, ka viņš aktīvi sporto kopā ar Saeimas deputātu no Saskaņas Andreju Elksniņu. Jau lietišķākā atmosfērā Zolotihs pozējis arī kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu. Tāpat viņš redzams 2014. gada mītiņā pret bankas Citadele pārdošanu, kuru pirms Saeimas vēlēšanām organizēja Saskaņa.

Vairāk par saskaņu Centrāltirgū lasiet žurnālā “Ir”.

Komentāri (21)

traductrice 06.04.2017. 10.16

joka pēc ieskatījos krievu tvnetā un krievu delfos. Tur šī ziņa nav pat pieminēšanas vērta. Vai nu krievam nav jāzina, vai arī šādi “sīkumi” viņu vispār neinteresē.

Tāda nu ir tā mūsu sabiedrības informatīvā telpa. Nav vajadzīga pat iejaukšanās no “ārpuses”. Paši visu izfiltrējam un sašķirojam.

+10
0
Atbildēt

2

    jurisml_inbox_lv > traductrice 06.04.2017. 16.03

    krieviem ir savi mēdekļi un ķiseļtv , tvnetāru , neko neraksta arī par noziegumiem Zīrijā , ja kaads raksta gals parādās tad bez komentāriem , viņi uzskata ka latviskie mediji raksta rietumos sacerētus melus par krieviju un viņu nedarbiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    koals > traductrice 06.04.2017. 11.47

    Piekrītu!Rus delfi,nerunājot nemaz par citiem(vesti.lv un tā tālāk) pēc satura ir kļuvušas par kremlinu ruporiem.Izbrīna Latvijas drošības struktūras,kas par to uztrauacas tikai vārdos.Un izskatās,ka SC vēlētāju liela daļa domā tā:”On konecno sukin sin-no naš sukin sin”.Latvijas rusifikācija turpinās,diemžēl,pa daļai,ar latviešu politiķu atbalstu,jo nekā nedarīšanu informtīvā lauka sakārtošanā kaut vai,nemaz nerunājot par pāriešanu uz vispārējo izglītību valsts valodā arī var uzskatīt par atbalstu.Tādā veidā cerēt uz vairuma SC vēlētāja lojaliti valstij nav iespējams pat pēc 50 gadiem.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 06.04.2017. 15.18

Vai tas nav absurds, ka vārds Rīga sāk izsaukt nepatīkamas asociācijas… Kur vēl tālāk.

+7
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 06.04.2017. 09.09

viņam konkursā prioritāte bijusi zagto mantu pārdošanā , kur vells šitādus Rīgas krievi izrauj, šis jau nav vienīgais , tagad žurnālistiem vajag nopublicēt saskaņas kriminālu sarakstu , citādi ļaudis piemirsuši un uz vēlēšanām atkal ne par tiem nobalsos.krievijā jau publicē priekšvēlēšanu plakātus , lai būtu lustīgāk , pievienoju vienu

http://agonia-ru.com/wp-content/uploads/2017/04/114550_1.jpg

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu