Krievijas baznīca: Ļeņins ir jāapbedī, bet patlaban nav īstais laiks • IR.lv

Krievijas baznīca: Ļeņins ir jāapbedī, bet patlaban nav īstais laiks

25
Ļeņina mauzolejs Sarkanajā laukumā Maskavā. Foto: flickr.com

Iesaka sagaidīt laiku, kad sabiedrībā par to valdīs vienprātība

Komunistiskās Krievijas pirmā līdera Ļeņina Maskavas mauzolejs ir pagātnes palieka, tomēr patlaban nav īstais laiks, lai ar šo problēmu uztrauktu sabiedrību, atzinis Krievijas Pareizticīgās baznīcas Maskavas patriarhāta oficiālais pārstāvis Volokolamskas metropolīts Ilarions, vēstī aģentūras LETA-BBC.

Martā Krievijas Pareizticīgā baznīca ārzemēs paziņoja, ka Maskavas Sarkanais laukums ir jāatbrīvo no “XX gadsimta galvenā vajātāja un mocītāja pīšļiem”.

Tomēr metropolīts Ilarions, kurš vada Maskavas patriarhāta ārējo sakaru nodaļu, tagad skaidro, ka lēmums par Ļeņina mūmijas aizvākšanu bija jāpieņem 1991.gadā, kad no Maskavas Lubjankas laukuma tika aizvākts čekas pirmā priekšsēdētāja Feliksa Dzeržinska piemineklis. “Ja to neizdarīja toreiz, tad tagad ir jāsagaida brīdis, kad šajā jautājumā sabiedrībā būs vienprātība,” intervijā telekanālam “Rossija-24” sacīja metropolīts.

Jautājumu par Ļeņina pārapbedīšanu Krievijas prese atkal sākusi aktīvi apspriest pēc tam, kad ārzemju baznīcas sinode nāca klajā ar aicinājumu atbrīvot apdzīvotās vietas no Ļeņina pieminekļiem, bet Maskavas centru – no viņa pīšļiem. “Tie visi ir posta, traģēdijas un mūsu Dieva dotās valsts sagrāves simboli. Līdzīgi ir jārīkojas ar nosaukumiem tām pilsētām, apgabaliem un ielām, kam līdz šim liegti to vēsturiskie vārdi,” teikts sinodes paziņojumā.

Komentāri (25)

jupissb 03.04.2017. 19.09

riņķī apkārt – piekrītu, ka Mairis ir cieņas vērts, savas personības un attieksmes dēļ (arī sportiskie sasniegumi izcili).

Tas gan nemazina interesi par šo rakstu. Šobrīd Putina suverēnās demokrātijas ideoloģiskais pamats ir vairāku ideoloģiju un strāvojumu mikslis; kas būs, ja starp tām radīsies konflikts (piemēram, pareizticība pret padomiskās lielvalsts nostaļģiju)? Galvassāpes Kremlim, cerība pārējai pasaulei?

0
0
Atbildēt

1

    rinķī apkārt > 03.04.2017. 19.53

    jupissb Krievijas tēma Latvijā ir tēma ap kuru mēli patrīt :) Par Krieviju Latvijā runā pārmērīgi daudz, lai gan patiesībā šī valsts Latvijai ir viena melna strīpa un viss, kā Ziemeļkoreja.

    Visi Latvijas ļauži, kuri daudzmaz interesējas par politiku, zinās, ka Krievijas vēstnieks šobrīd ir Lukjanovs. Bet cik daudzi no politikas zinātājiem varētu nosaukt ASV, Kanādas, Francijas utt vēstneikus, bet viņi taču ir mūsu sabiedroto valstu vēstnieki, kuru karavīri palīdz, vai palīdzēs sargāt mūsu valsti no šīs pašas Krievijas.:) utt Itkā vajadzētu vismaz cieņu izrādīt :))

    Varētu es ilgi ” meditēt” par šo tēmu, piemēram – kad LTV pēdējo reizi ir intervēts Ukrainas vēstnieks? Rīt Rīgā ieradīsies Ukrainas prezidents, bet par šo notikumu ne vārda :) Toties ir vēstījums par Ļeņina pīšļiem :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 03.04.2017. 14.39

Aizvakar es ar lielu aizrautību noskatījos cīņu starp Mairi Briedi un Marko Huku . Tulīt pēc cīņas Brieža vārdi bija – latvieši, mēs esam stipra tauta!

Izjūtu dziļu cieņu pret šo puisi. Inteliģents, labestīgs un citādi dziļš cilvēks, par kuru šobrīd runā vismaz puse Latvijas un Vācijas, bet IR, protams, nevārda par Briedi. Šādi cilvēki nav šīs vietnes tips, kurš ir bokseris un vēl baznīcā iet :) Tāpēc svarīgāka ir vēsts par to, kā Kremlis risina sava elka pīšļu problēmas :)

+4
-6
Atbildēt

1

    andrejs > rinķī apkārt 03.04.2017. 15.11

    Kremlis risina sava elka pīšļu

    —————-

    Nav jau vairs nek’ads elks….

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu